Löpning Kom igång 17 inlägg 6133 visningar

Kan bara springa på helgen

1977 • Töreboda
#1
28 juni 2015 - 17:33
Gilla 
Har ett litet dilemma...
Jag har efter lång sjukdomsperiod äntligen kommit igång med löpträningen igen. Sprang mycket förr (terräng) men det är många år sedan nu, har dock hyfsad kondition pga aktivt arbete osv.
Har försökt springa 5-7 km 2-4 gånger i veckan (började mkt försiktigt men det har flytit på bra) men nu har jag fått nytt jobb och det i kombination med det jobb jag redan hade lämnar ingen möjlighet att jag orkar med att springa i veckorna nu.
Det lämnar bara lördag och söndag för mig att springa, de flesta veckorna iallafall nu över sommaren.

Känns lite surt om jag ska vara ärlig, men är det en bra idé att springa/jogga både lördag och söndag nu. Vill ju inte bli av med en löpdag när jag bara har två.... hur ska jag lägga upp det?
Behöver lite pepp.
Bengt
1979 • Vallentuna
#2
28 juni 2015 - 18:23
Gilla 
Personligen så hade jag kört ett pass lördag morgon/förmiddag och ett söndag eftermiddag..

Vet inte alls hur dit liv ser ut i övrigt, men jag hade nog försökt mig på någon pass på onsdagen, behöver inte vara löpning, men kanske lite burpees, hopprep eller lite lätt styrka med kroppen som hjälp..
Men jag vet, oavsett att folk säger "det finns alltid tid för träning", så är det inte alltid så lätt att få till det.. Något är bättre än inget.

Men du skriver att du även har ett aktivt jobb, det ger ju en del träning/vardagsmotion i sig. Jämfört med mig och många andra som sitter rätt upp och ner framför en skärm hela arbetsdagarna..


Kör hårt!

Sverker Olsson
1967 • Uppsala
#3
28 juni 2015 - 18:45
Gilla 
Visst kan man springa två dar i rad. Ta det såpass lugnt på lördagspasset så du mäktar med söndagspasset. Hur hårt du kör på söndan beror väl på vad jobb och övrigt tillåter.
1977 • Töreboda
#4
28 juni 2015 - 19:14
Gilla 
Tack för svar!

Ja jag står/går konstant i jobbet (9-18), sedan har jag jobb hemma också efter det, med hästar. Det går ju säkert att knöka in löptid rent teoretiskt, men jag vet med mig att jag blir enormt trött bara av arbetet. Så det är främst orken som tryter, jag stupar i säng när jag är klar med allt och måste göra det så tidigt som möjligt för att orka med. Hoppas det lugnar sig lite i höst, men nu fick jag detta jobbet lite oväntat och det är ju bara att tacka och ta emot så att säga.

Men bra idé att köra lör morgon och sön kväll.
Är urkass på övningar men hopprep är ju en kanonidé! Tack :)
Sverker Olsson
1967 • Uppsala
#5
28 juni 2015 - 19:28
Gilla 
Hästar och löpning utesluter inte varandra! http://www.equisearch.com/article/buddy-system-shape-program-17079
PB
1987 • Stockholm
#6
28 juni 2015 - 20:40
Gilla 
För mig fungerar det mycket bättre att springa innan jobbet. har du testat om det skulle kunna vara något för dig?
Oldboy
1952 • Danderyd
#7
28 juni 2015 - 22:11
Gilla 
Det går säkert utmärkt att springa två dar i rad, man kan t o m springa två pass samma dag. Men då får det inte vara två hårda intrvallpass. Prova dig fram.
1977 • Töreboda
#8
29 juni 2015 - 08:15
Gilla 
PB jag är så sjukt morgontrött :)

Oldboy, nej just nu känns det som att om jag bara kan hålla igång springandet så är det okej för nu även om det blir lite lättare.
Ribban
1968 • Åkersberga
#9
29 juni 2015 - 13:23
Gilla 
Kommentar #5 är ingen dum idé alls. Vet ej vad du bedriver för träning med hästarna, men ett löppass i veckan med häst är ingenting konstigt. Jag har själv kört löppass med min häst som jag hade för länge sedan. Inget svårt alls. Kan vara bra dagen efter ett hårdare pass med hästen eller några avslutande km efter ett hårt dagspass för hästen. Fundera på det. Det är bra för hästen också.

Idag ska jag för övrigt köra ett milpass med min lilla cocker spaniel. Det går inte så fort, men det går. ;)
Sverker Olsson
1967 • Uppsala
#10
29 juni 2015 - 15:33
Gilla 
Njae, normalt skiljer jag nog på ridning och löpning, men det händer att jag springer med när döttrarna ger sig ut på långritt.
Sverker Olsson
1967 • Uppsala
#11
30 juni 2015 - 08:26
Gilla 
Inser nu att det såklart var Annas hästhållning som Ribban (#9) tänkte på :)
PB
1987 • Stockholm
#12
30 juni 2015 - 19:30
Gilla 
Min erfarenhet är att det är en vanesak om man är trött på morgonen eller inte. Nu under vintern var jag uppe vid 0530 (ibland ännu tidigare) ett par dagar per vecka för att springa. De första veckorna var jag knappt vid medvetande när jag gick ut genom dörren. Detta blev dock snabb bättre och efter några veckor upplevde jag inga som helst problem, tvärt om kände jag mig piggare på morgonen än vad jag gjort tidigare.
1977 • Töreboda
#13
11 juli 2015 - 22:04
Gilla 
PB jo men jag har hormonella problem som gör att jag är onormalt trött. Det går tyvärr inte att vänja sig (har provat i åratal innan jag visste att jag faktiskt hade en fysisk verklig anledning), men det har blivit mkt bättre i takt med att jag blivit bättre i min sjukdom så att säga. Men att springa tidigt blir svårt. Jag har fullt sjå med att ta mig upp till jobbet :)
Men jag kan iaf gå upp och springa direkt när jag vaknar på helgen nu och det var en omöjlighet för några år sedan så det går iaf åt rätt håll!
1977 • Töreboda
#14
11 juli 2015 - 22:05
Gilla 
Tack för alla tips!
Jag är peppad att försöka köra ett pass kvällstid mitt i veckan också, ska ge det en chans!
1966 • Karlstad
#15
12 juli 2015 - 09:09
Gilla 
Jag sprang eller gick långpass med häst när jag var tvungen att få till det. Ett mkt trevligt sätt att umgås med hästarna också.. rygga, lite fika etc.
Den korta varianten är att man inte kan hinna/orka allt så i slutändan handlar det om prioriteringar. Huruvida det är bra att ha mer jobb än man hinner med och stupar i säng fem dagar, och träna återstående två kan man alltid diskutera.
1977 • Töreboda
#16
12 juli 2015 - 10:29
Gilla 
Sant Peter!
Men detta jobbet ramlade på mig rent otippat och jag kände att jag var tvungen att ta det. Hade inte ens sökt, men dom ringde på fredagen och jag började på måndagen. Mitt i deras högsäsong. Så jag får köra såhär nu över sommaren, sedan måste det bli någon form av ändring. Jag ska försöka se om jag kan få deltid kanske 75% vidare sedan, men det är inte riktigt läge att diskutera det såhär i början kände jag. Jag hann inte heller organisera mina andra arbeten så det blev liksom dubbelt upp nu. Inte optimalt nej, men med dagens arbetsmarknad kan jag inte ens fatta hur jag kunde ha sådan tur att bli erbjuden ett jobb såhär.... Känner att jag inte har så mkt val i nuläget.
Mitt primära dilemma är att jag inte vill ge upp löpningen nu när jag kommit igång efter så många år av att inte ens kunna springa och jag vill inte gå bakåt, även om jag inte kan avancera just nu under denna första tid på nya jobbet.
Men jag vill inte gå in i väggen heller :)
Det måste omprioriteras lite, det vet jag. En balans mellan måste-jobb, vill-jobb (hästarna), löpning/träning och vila.

Jag har för tillfället inga hästar som tränas (och är väldigt glad för det precis nu) men jag bedriver avelsverksamhet och det i sig är rätt mkt jobb, högsäsong för det också samtidigt. Men har inte direkt några hästar som ska ut och lufsa i skogen. Annars hade jag definitivt kombinerat, jag cyklade mycket med mina tävlingshästar brevid förr!
1977 • Töreboda
#17
12 juli 2015 - 10:30
1 Gilla 
Är väldigt glad att jag hittade den här sidan! Kan inte slita mig från alla trådar och hjälpsamma människor! :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.