Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3146 visningar

Stressfraktur - värt rehabnaprapat?

1984 • Nacka
#1
24 augusti 2015 - 21:00
Gilla
Har en fraktur/stressfraktur (läkaren sa "ren fraktur" - men den uppkom under ett ultramaraton så att...) i mellanfoten sedan 4 veckor. Var hos en idrottsläkare i fredags (vilket kändes som bortslängda pengar eftersom jag inte fick reda på något jag inte redan visste eller kunnat läsa mig till på nätet...). Där fick jag en remiss till en "kunnig naprapat specialiserad på att rehaba stressfrakturer".
Nu till frågan: är det någon som har erfarenhet av dyra naprapater och rehabprogram? Ska jag lägga nära 1000 kr på att få höra att jag ska sätta igång långsamt, varva löpning med cykel/wetsuit, träna fotstyrka etc och lägga in vila i veckoschemat? I så fall har jag ingen lust att skänka bort mina surt förvärvade pengar...
1981 • Vegan Runners
#2
24 augusti 2015 kl 21:35
Gilla
Ang "varva löpning med cykel/wetsuit": du ska väl inte belasta överhuvudtaget på något sätt som smärtar när du har en fraktur. Så ingen löpning alls tills röntgen visar att frakturen är läkt är det jag hört, åtminstone. Bara alternativträning som crosstrainer, streetstrider, vattenlöpning etc. Detta sagt utan någon medicinsk kompetens dock.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#3
25 augusti 2015 kl 08:35 Redigerad 25 augusti 2015 kl 08:37
Gilla
Jag skulle nog ta ett besök för att få hjälp att komma igång på bästa sätt. Efter min senaste ( förhoppningsvis sista.. ) fotoperation så gick jag på mitt första besök hos sjukgymnasten, kollade av läget och fick några råd och övningar på vägen. Jag körde därefter rehab på egen hand.
Det kan ju också vara så att du behöver någon form av inlägg / pelott för att stödja mellanfoten vid belastning.
1984 • Nacka
#4
25 augusti 2015 kl 16:49
Gilla
Ja, jag tänkte inte börja springa nu precis =)
Varva löpning med annat tänkte jag i själva igångsättningen (när frakturen läkt ut).
Har bokat till hos sjukgymnast nu - anknuten till Landstinget - och skippar den dyra "rehabspecialisten" tills vidare...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.