Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 7708 visningar

Behöver byta skor - tips önskas

1975 • Varberg
#1
2 december 2015 - 12:05 (Redigerad 2 december 2015 - 12:05)
Gilla 
Är lite konfunderad. Har alltid fått höra att jag har ett neutralt löpsteg och jag har det senaste åren övergått till att springa mer på framfoten. Fick en stressfraktur i högra foten i våras och fick rådet att skaffa ett par gjutna inlägg då jag har höga fotvalv (har tidigare haft vanliga hålfotsinlägg). Gjorde detta och det fungerade bra. Nu har jag dragit på mig en seninflammation i vänstra foten (insidan) och när jag tittar på mina skor som jag haft i 1 år nu så är vänstra skon väldigt sliten på utsidan av hälen och den högra något sliten på motsvarande ställe. Alltså inte alls som förväntat för någon som springer mest på framfoten. Tittar jag på mina tidigare löparskor så har de inte alls blivit slitna på utsidan av skorna. En teori är att det blivit så efter att jag börjat springa med mina nya inlägg. Nu vet jag inte hur jag ska göra. Inlägg eller inte? Behöver köpa nya skor och vad ska jag då leta efter? Fick rådet av min sjukgymnast att ha ett par skor som är mer stabila i hälpartiet för att förhindra att jag lägger tyngdpunkten på utsidan av foten. Har trivts så bra i mina Adidas Adizero Adios-skor men med tanke på de bekymmer jag fått med mina fötter så verkar de inte vara så bra för mig. Har ni några tips på neutrala skor som är stabila i hälen och samtidigt är smala och inte alltför tunga?
Irene
1968 • Åstorp
#2
2 december 2015 - 13:00
Gilla 
Det enklaste är kanske att helt sonika plocka ut extrasulorna och fortsätta springa i skorna du har. Därifrån kan du sen utvärdera vad du behöver.
1975 • Varberg
#3
3 december 2015 - 15:03
Gilla 
Efter ett nytt besök hos sjukgymnasten har jag bestämt mig för att fortsätta använda mina inlägg och försöka hitta ett par skor som har bra stöd för hälen istället. Så tips på smala, neutrala skor med bra stöd för hälen tages tacksamt emot. Helst hade jag ju velat att de var lätta också men det kan ju vara svårt att få alla önskemål uppfyllda ; )
1968 • Perstorp
#4
3 december 2015 - 17:20
Gilla 
Nike Lunarglide?
1968 • Perstorp
#5
3 december 2015 - 17:22
Gilla 
Har själv sprungit en hel del i Lunarglide 5 samt 6. Den senare ger bättre stöd för hälen. Mycket sköna skor att springa långt i!
Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
#6
4 december 2015 - 20:22
Gilla 
Nice Pegasus.
1975 • Varberg
#7
5 december 2015 - 12:45
Gilla 
Hur är Lunarglide på bredden? Har sprungit i Nike Pegasus i många år, tills jag köpte mina Adidas Adizero och upptäckte hur skönt det var att springa i ett par smalare skor.
1968 • Perstorp
#8
5 december 2015 - 18:41
Gilla 
De är då inte breda. De är bland de smalaste jag har, men samtidigt är de väldigt mjuka och flexibla. Men ett tips är att du växlar mellan en mjukare dämpad sko och en lite styvare, stabilare sko. Själv har jag några olika Lunarglide och växlar med Mizuno Wave Inspire som ju är stabila men ändå relativt lätta. Provspring gärna några olika modeller på löpband i butik innan du bestämmer dig. Vissa butiker filmar så du själv kan se hur ditt steg är.
Gustaf
1988 • Zurich
#9
5 december 2015 - 22:06
Gilla 
Jag kommer från ett annat håll, har alltid sprungit med skor avsedda för folk med överpronation (förutom vid ett tillfälle vilket ledde till stressfraktur i framfoten) men vill gå till en stabil neutral sko.

Jag har läst mycket på www.solereview.com , den bästa sidan för sko recensioner i mitt tycke, för att få en uppfattning om olika skor då jag inte har möjlighet att prova. Vad jag kommit fram till så ska Nike Vomero 10 samt Saucony Ride 8 vara relativt stabila neutrala skor. Dock är båda dessa skor långt ifrån adios.

Med tanke på din skade bakgrund så kan det vara värt att gå till en bra butik och prova olika modeller.
1985 • Göteborg
#10
6 december 2015 - 00:03
Gilla 
Jag tror att nyckeln till framgång är att växla mellan 3-4 skor för att hela tiden belasta fötterna olika.
Givetvis även variera underlaget.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.