Löpning Träning 4 inlägg 6488 visningar

Trötta och orkeslösa onda ben

1968 • Sparreholm
#1
18 december 2015 - 14:46
Gilla 
Har varit lite halvskadad då jag varit sned i bäckenet, som jag nu börjar få bukt på och fått börja springa igen sen springförbudet i höstas. Har simmat och cyklat och vattenlöptränat under perioden jag fick löpförbud. Första veckorna sprang jag började korta turer(3-5 km) och kände ingen trötthet utan hade Spring i benen. Men sprang bara korta sträckor och inte längre än 5-7km Nu har jag börjat känna mig tung och trött i kroppen och benen .Benen stummar, värker i underbenen mest och jag orkar inte ha ngt tempo alls. Springer så långsamt som jag nog aldrig gjort tidigare. Har aldrig upplevt ngt liknande. Hade dåligt blodvärde förra året men det var helt annan symptom. Idag märkte jag att det kändes bättre efter 5 km, men vågar inte springa längre när det är så här, vill inte skada mig. Men det kanske inte är ngn fara. Men jag kanske ska lufsa mig till längre sträckor och hoppas det vänder?
Har börjat stå på balansbräda och jobba på jobbet. Har det påverkat benen?
Är det någon som vet varför jag hamnat här?
Är inte överviktig och "bra" tränad för övrigt.
( jag har bara sprungit regelbundet och aktivt i ca 4-3 år, är en gammal hoppryttare som sadlat om ?? Så jag har inte så mkt erfarenhet av löpning etc)
Birgitta Wallenborg
1964 • Moheda
#2
18 december 2015 - 15:11
Gilla 
Balansbräda på jobbet tar hårt om du inte är van vid det. Lufsa du på så länge du inte har smärta någonstans. Lycka till
1968 • Sparreholm
#3
25 december 2015 - 21:02
Gilla 
Tack Birgitta, lufsar på och hoppas det vänder snart.
Har inte haft träningsvärk i underbenen men när jag masserat de lätt känns det !! Hade inte tänkt att en balansbräda skulle ge sån effekt. Lufsade fram i skogen idag och då fick jag öva på underbensstyrka o gå mellan stock/sten där det var omöjligt att springa och gjorde att det inte kändes lika mentalt jobbig när tempot inte finns med. Kör så tills jag känner att kroppen hittat hem igen.
1974 • Knivsta
#4
25 december 2015 - 22:36
Gilla 
Åsa, kan det vara att du har fönstertittarsjukan?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.