Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1385 visningar

Ojämnt trötta ben

#1
5 juli 2020 - 23:31
Gilla 
Hej,
Har för flera år sen haft problem med att vänsterknät gjorde ont vid aktivitet, var på den tiden till en sjukgymnast som konsaterade att jag hade mycket mer muskelmassa i mitt högra ben, blev tillsagd och köra styrketräningsmaskiner med ett ben i taget då, på den tiden var det mest gymträning jag höll på med. Idag gymmar jag inte utan kör längdskidor, cykling och löpning men misstänker att jag aldrig fick bukt på detta problem fullt ut, vid mina aktiviteter upplever jag aldrig att jag blir riktigt trött i vänster benet utan högerbenet gör den största delen av jobbet och även den som får mest mjölksyra och ev kramp ibland. Är det bara försöka köra enbensövningar eller kan det vara någon rörlighetsgrej eller likanande som gör detta?
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
6 juli 2020 - 18:48
1 Gilla 
Jag skulle rekommendera dig att söka hjälp av en fysioterapeut (som sjukgymnasterna numera kallas) eller liknande yrkesgrupp som är inriktad på idrott för att få hjälp att bedöma din obalans. Du kan förvisso träna på egen hand och försöka rätta till det, men som du är inne på så kan det vara något helt annat som spökar än där du känner av svagheten.

Jag själv har haft knäproblem under en tid och gick till en fysioterapeut. Han konstaterade omgående att det inte var något fel på knät utan att problemen kom från höften. På grund av ojämn styrka och rörlighet där så vred jag in knät när jag sprang vilket skapade en snedbelastning. Men efter att ha fått övningar att göra är nu besvären om inte borta så i alla fall mycket bättre.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.