Löpning Kom igång 3 inlägg 5778 visningar

Komma i gång efter uppehåll .

M.E
1979 • Eskilstuna
#1
1 januari 2016 - 23:27
Gilla 
Hej :)

Jag har varit extremt aktiv , en riktig gym fanatiker , tränade 4-6 dar i veckan och fick mkt goda resultat . Tränat i 4 år utan något länge uppehåll mer än nån vecka hit eller dit .
Jag har brunnit för träningen , den gav mig så otroligt mycket .
Tyvärr .. Så hamnade jag i en rejäl "svacka" , depression och gick ner otroligt i vikt .. Ynka 42 kilo .. Har nu under några månader tagit igen vikten :) men inte träningen . Hur ska jag börja ? Lätta vikter och många reps eller tunga vikter med färre reps ? Var första ggr på gymet i dag och körde lite kondition samt överkropp , biceps. Triceps, rygg och mage . Kände att jag förlorat mkt i styrka :( Vågar inte kötta på då jag inte vill bli sjuk eller skada !! Känns otroligt jobbigt att vara i detta läge när jag legat på min personliga topp förut . Allt som allt har jag varit borta från gymet från Maj . Ser ju att min kropp förändrats på den här tiden , märker det på min hälsa oxå .
Hur lång tid tar det innan man börjar märka resultat igen ? Muskelminne har man ju hört om .. Skulle va tacksam för råd och tips :)
Men sak är säker , samma härliga euforiska känsla infann sig efter passet i dag som förr . Jag har saknat den :)


1975 • Hässelby
#2
3 januari 2016 - 11:29 Redigerad 3 januari 2016 - 11:29
Gilla 
Jag skulle börja med ganska lätta vikter med basövningar och framförallt fokusera på muskelkontakten.
1992 • Katrineholm
#3
12 januari 2016 - 08:52
Gilla 
Börja med det lite mindre vikter än vad du är van vid och se till att inte ha för bråttom med att du ska orka de större vikterna. Se också till att övningarna känns rätt, då man kan (inte nödvändigtvis, men kan hända) tappa tekniken om man inte har styrketränat på ett tag. Mellan tummen och pekfingret skulle jag rekommendera 3x12 repetitioner som brukar vara en bra grund att börja med
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.