Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 4461 visningar

Broskskada båda knän

Linköping
#1
23 januari 2016 - 18:09
Gilla
Tänkte posta här om lite åsikter om vad någon annan hade gjort i min sits med mina knän.
der är ganska exakt två år sen jag skadade mina knän(hade precis fyllit 17) och idag nydligen fyllit 19 och har fortf problem då jag är ivrig att komma igång, speciellt med skidåkningen som till och med är uppe nu i sälen men det börjar kännas rätt rejält.

Har sedan 2014 gjort slätröntgen, MR, ultraljud, akupunktur, haft 3 sjukgymnaster, ortoped.
MR hittade broskskador på baksidan av båda knäskålarna och på lårbenet som knäskålen touchas med. 8mm område på vänster och 6mm på höger
De har mest sagt att jag är ung och med tiden kan de läka men har gått 2 år och tiden börjar rinna iväg då jag är ung och vill börja i mina sporter igen. Har inte kunnat springa sen två år tillbaka.

Det har blivit bättre men smärtan med all rehab träning men det är mest föe jag aldrig belastar men skadan finns alltid kvar och det känner jag av.

Så, är nästa steg att kolla på titthålsoperation? Har kikat lite på arthoskliniken i sthlm då ortopeden i linköping inte vill göra något åt detta. Han har sagt att det inte finns något att göra än hoppas att det läker men detta funkar inte längre. Som jag nämnde tidigare, vad hade ni gjort i min sits?
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
23 januari 2016 kl 18:26
Gilla
Jag lade om mitt löpsteg när jag var ung pga slitet brosk på insidan av vänster knäskål. Ett kortare steg mer på framfoten belastar knät mycket mindre då musklerna tar belastningen. Framför allt i backe gäller det att löpa med lätt steg.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.