Löpning Träning 1 inlägg 4023 visningar

Träningsplan för Wings for Life World Run

1975 • Växjö
#1
15 februari 2016 - 23:06
Gilla 
Tjenare,

Jag har äntligen på allvar kommit igång med träningen efter många år med knäproblem och flera försök (men nu med långsammare ökning, annat löpsteg och en del styrketräning). Efter 12 veckor med C25K i höstas påbörjade jag en träningsplan för 10K strax före jul och växlade upp till en för 14K från 6 januari.

Det första målet är Wings for Life World Run 8 maj, där jag hoppas nå i alla fall 18 km, vilket innebär en kilometertid på 5:36.

Är det för tajt att gå på en träningsplan för halvmara, knappt tre månader innan Wings for Life? Jag är uppe i ca. 20 km per vecka nu, 4 gggr/vecka med intervaller, tröskelpass och distanspass. Med långpass på ca. 40 minuter.

Programmet jag följer nu är City2Surf (14K) på Adidas Micoach och det funkar fint. Men ska jag nå 18 km kanske det är lika bra att gå upp på ett program för halvmara? På Micoach kan man ställa in mål för sträckan man tränar för, och startdatum och loppets datum, så skapas programmet utifrån det.

Men som sagt, med knappt 12 veckor kvar, är det för ambitiöst att gå på en träningsplan för halvmara när jag idag är uppe på ca. en halvmara totalt i veckan? Med motsvarande halvmaran under 2 timmar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.