Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 46680 visningar

Inflammation i muskelfäste lår/höft, när kan man börja träna igen?

Emelie Abrahasson
1992 • Linköping
#1
12 april 2016 - 09:27
Gilla 
Hej på er!
Är det någon som haft en kraftig inflammation i muskelfästen någon gång? Jag fick bekräftat igår att jag har en rejäl inflammation i ett muskelfäste typ mellan ljumsken och höften, har haft sinnessjukt ont. Fick receptbelagd antiinflammatoriskt och beskedet att vila i en vecka. Men de sa inget om rehab eller träning efter den veckan. Är det någon som haft en inflammation som vet om man ska till en sjukgymnast? Eller om man bara kan köra på direkt efter att man slutat äta medicinen?

Tacksam för tips och svar, är helt lost just nu och kryper uppåt väggarna. Vill ju ut och springa, och cykla!
1971 • Nykvarn
#2
12 april 2016 - 11:05
Gilla 
Det går inte att svara på baserat på informationen du ger. Vem ställde diagnosen? Inflammation i en sena svarar inte jättebra på antiinflammatorisk medicin då senor har dålig blodförsörjning. Det kan absolut behövas annan behandling av naprapat eller sjukgymnast. Om nu löpning belastar med stötar borde ju alternativ träning utan denna stötbelastning, t ex cykel eller crosstrainer fungera bra.
Emelie Abrahasson
1992 • Linköping
#3
12 april 2016 - 13:25
Gilla 
En läkare på US i Linköping sa att det verkade vara någon inflammation och problem vid muskelfästet, vet faktiskt inte om det är fästet, senan eller muskeln som är problemet, det var lite otydligt som läkare kan vara ibland... Kontaktade en sjukgymnast så vi ska väl sätta igång nästa vecka, efter att medicineringen är slut. Problemet är att jag tänkt anmäla mig till ett mini triathlon i augusti, och frågan är ju lite om jag hinner bli så bra tills dess, så jag kan anmäla mig nu. Sjukgymnasten vill inte svara på det, säger att det är individiuellt. Så tänkte kolla om någon har varit med om det här, som återhämtat sig och kan ge lite tips och råd :) Om cykel fungerar bra blir jag jätteglad! Fotboll är egentligen det jag skulle behöva träna mitt i säsongspremiären men det har inte alls funkat med smärtan...
1971 • Nykvarn
#4
12 april 2016 - 15:03
Gilla 
Min egen erfarenhet, jag fick en överansträngning i hamstringssenan förra våren, den stora sena som fäster baksidans tre lårmuskler i höftbenet. Gick hos naprapat och fick behandling med nålar, laser och massage och ett styrketräningsprogram i tre steg. Jag var väldigt flitig med både rehab och alternativträning på cykel (både intervaller inne på stationär cykel och "distans" ute på en racer). Jag tog inte ett löpsteg på sex veckor totalt halva maj och hela juli och kunde sedan försiktigt men ändå ganska snabbt trappa upp träningen i juli (halva löpmängden mot en normal månad och var sedan tilbaka i normal träning i augusti och kunde träna på bra hela hösten.

För den typ av skada jag hade är det normalt med 6-8 veckor rehabilitering, kraftig sena med starka muskler.
1952 • Varberg
#5
12 april 2016 - 16:09
Gilla 
@Emelie: För att kunna få någon ytterligare info behöver du veta exakt vilken muskel/fäste det handlar om.
Emelie Abrahasson
1992 • Linköping
#6
24 april 2016 - 13:04
Gilla 
Nu har jag varit ett par turer, fick veta att det troligen är slemsäcksinflammation i höften, även kallat trokanterit, mest troligt orskat av att jag är målvakt i fotboll... Så rehab 6-8 veckor. Kanske någon som vet något mer om trokanterit...?
1952 • Varberg
#7
26 april 2016 - 09:21
Gilla 
Trochanterit kan ha olika förlopp beroende på orsak. Som du skrivit så slänger du dig ofta och landar med höften på hårt underlag så vi vet i alla fall orsaken och vad du måste undvika i framtiden vilket förstås är viktigast. Du är ung och med bra rehabträning som bygger på styrka i höfterna och bra smidighet baksida/utsida tycker jag det bör läka bra. Återkom gärna med feedback.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.