Löpning Träning 15 inlägg 3103 visningar

Förlägga vinterträning till?

Oliver
1984 • Göteborg
#1
26 juni 2016 - 19:22
Gilla 
Drabbats av 30-årskris och vill bara träna, sova. äta och skita.

Funderar inför vintern. Nu är det ju varmt o skönt att löpa men var hittar man liknande temperatur och klimat vintertid? Och där det finns goda möjligheter till löpning? Alltså minimalt med trafik, fina löprundor etc. Kanarieöarna?

Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
26 juni 2016 - 19:40
Gilla 
Jag tänker på Fuerteventura eller Cypern, jag har besökt Corralejo tre år i följd 2014-2016. 1987 låg jag på läger med klubben i Fig Tree Bay på Cypern.
Oliver
1984 • Göteborg
#3
26 juni 2016 - 19:50
Gilla 
är lite av en ensamvarg med det typiska svenska kynnet, tänk lite Wassberg.

Cypern har jag varit på, i en semesterhåla när det var låååågsäsong. kändes lite som en spökstad. nästan. men kan absolut vara värt at kolla upp. dock nära till kriget i syrien nu, eller???

furtev. får jag också kolla upp. kanske man kan ligga ett par veckor. kanske åka med en grupp....

hur var löpmöjligheterna på dessa ställen Lasse? vilken var att rek? o hur var värmen?
1967 • www.sapiens.se
#4
26 juni 2016 - 19:55
Gilla 
Jag har åkt till Teneriffa ett antal gånger. Gillar att kunna springa på den långa strandpromenaden samt att det finns bra möjlighet att träna på bana. Det är ungefär som svensk sommar.
1994 • Skövde
#5
26 juni 2016 - 20:09
Gilla 
varför inte ksruva dubbar i skorna och köra i sverige? eller löpband när det är som värst?
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#6
26 juni 2016 - 20:24
Gilla 
Fuerteventura får högre poäng än Cypern. Temp 20-21 grader hela vintern. Perfekt klimat för löpning, hyfsat lätt hitta billigt boende i Corralejo, vill du lyxa till det finns Playitas träningsanläggning. Mer prisvärt dock att bo på egen hand i Corralejo.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#7
26 juni 2016 - 22:09
Gilla 
Jag drog till Barcelona i januari. Ville ha ett ställe som varken var kallt eller jävelvarmt. Helt perfekt blev det. 15-17 grader. Blev stadslöpning, strandlöpning, bergslöpning, löpsightseeing, turflöpning... Helt asocialt var det också.
1957 • Jönköping
#8
26 juni 2016 - 22:40
Gilla 
Lars Lindefeldt , vart sprang du runt Corralejo(mitt favoritresmål)? Vi har sprungit till sanddynerna , på Los Lobos och en del på cykelbanorna. Har du flera tips? Nåt bergspass?
Tor
1975 • Göteborg
#9
27 juni 2016 - 08:24
1 Gilla 
"är lite av en ensamvarg med det typiska svenska kynnet, tänk lite Wassberg."

Wassberg hade fnyst åt folk som åker till varmare länder för att träna.
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#10
27 juni 2016 - 08:30 Redigerad 27 juni 2016 - 08:41
Gilla 
#9

"
Wassberg hade fnyst åt folk som åker till varmare länder för att träna."

Ja rimligen för längdskidåkning :-)

Själv åker jag sedan 6 år tillbaka från ett annars löpvänligt Solkusten på vintern för att åka längdskidor i Sverige december-februari, så det borde Wassberg väl gilla bättre ?

-------------

Malaga-distriktet i Södra Spanien är klimatmässigt OK på vinterhalvåret men med några regndagar under nov-mars och normalt 15-22 grader.
Man kan variera mellan rätt flacka löppass och mer eller mindre brant backlöpning, men man bör ta hänsyn till biltrafiken och välja så bilfattiga rundor som möjligt och det är inte alltid så lätt i början.
Många springer på strandpromenaden i kuststäder där sådan finns, men det tycker jag är tråkigt.

Det finns många långlopp på asfalt att tävla i på sträckor mellan 5 km och marathon och numera dessutom en mängd långa traillopp över berg och dal. Jag sprang förut många roliga rena uppförslopp som det oxå finns rätt många av.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#11
27 juni 2016 - 08:42
Gilla 
Wassberg fnyser nog inte åt att åka på utländska träningsläger för att få bättre förutsättningar för träning. Själv traffade han ju sin sambon på just ett träningsläger. I Österrike.
Tor
1975 • Göteborg
#12
27 juni 2016 - 08:55
1 Gilla 
Äh, ta på en lite tjockare tröja och bit ihop - det är bra pannbensträning.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#13
27 juni 2016 - 10:15
Gilla 
#8

Tyvärr inga tips på längre rundor då jag mest "rehabtränat" i Corralejo, rundorna blir inte så långa då. Jag har sprungit från hotellet och ofta sprungit mot de stora sanddynerna söder om stan. Det finns ju en del mindre vägar även norrut om man kollar på kartorna.
1964 • Stockholm
#14
27 juni 2016 - 20:57 Redigerad 27 juni 2016 - 21:00
Gilla 
När det gäller Kanarieholmarna, så är risken för calima större ju närmre Afrika man är. På Fuerteventura och Gran Canarias sydspets finns dessutom en dj-kla massa lokal sand, som kan blåsa omkring. Vid viss väderlek, när det blåser mer än vanligt, kan man bli tvungen att hålla sig inomhus. Som tur är händer det inte så ofta.

Kort sammanfattning av mina egna erfarenheter.

- Teneriffa. Politikerna på den ön har varit duktiga på att ragga EU-bidrag. Flera parker på olika orter har antingen renoverats eller helt nyanlagts. I t.ex. Costa del Silencio har flera gator enkelriktats, trottoarer breddats och en liten park, Parque Garananja, anlagts. Alborada har dessutom Kanarieöarnas största havsvattenpool. Så vill man sova lugnt och inte störas av högljudd musik o.d. eller vara vaksam på ficktjuvar större delen av dygnet är det hit man skall åka.

Av bilder att döma på Google streetview verkar parkområdet kring golfbanan i Playa de las Americas ha minst sagt lyxrenoverats. Det var ungefär 10 år sedan jag var där i närheten.

Parque Taoro i Puerto de la Cruz på norra Teneriffa renoverades även för 5-10 år sedan.

- Södra Gran Canaria. Området kring Maspalomas ravinen skulle vara ohotat etta att åka till, om det inte var så förfallet. I själva Playa Ingles är det inget bra att vistas, men väster därom. I den nedre delen av ravinen är en kanal anlagd, för att förhindra översvämmingar, de få gånger det regnar. Utmed den går väldigt fina gångvägar. Men asfalten var lågbudget, palmer planterades intill. Så nu finns hyfsat regelbundna gupp på någon dm, där palmernas rötter knäckt asfalten.

Man verkar inte ha lärt av misstagen. I norra delen av kanalen ligger 4
fotbollsplaner och därintill en liten park. I parkeringen intill har även där träd planterats som knäckt asfalten med dm-höga gupp som följd.

Gångvägarna i parken intill har även de sett sina bästa dagar.

- Lanzarote. Blåser som f-n. Men gillar man att förflytta sig nära havet så långt som möjligt, innan man vänder. Ja, då är det till Puerto del Carmen eller kanske huvudstaden Arrecife man skall åka. Strandpromenad, trottoar, grusgångvägar är möjligt minst från Arrecife till Puerto del Carmen och även mer besvärligt till Puerto Calero. Enligt satelitbilder skall det även gå att fortsätta söderut.

Nu hoppas jag att Island går vidare. Men, det krävs nog förlängning och kanske även straffsparkar i så fall.
1957 • Jönköping
#15
1 juli 2016 - 08:34
Gilla 
#8
Tack för ditt svar.
Är typ så vi sprungit också. Från hotellet till sanddynerna och tillbaka. Los Lobos har vi åkt till med båt och där är fint att springa. Hade ju ändå varit roligt att hitta lite nya vägar, gärna uppför utan att behöva åka till Playitas.
Gillar Playitas men blir lite trist i längden så föredrar Corralejo förutom att det är för få löpspår. Går ju att ta båten till Lanzarote också, finns där några fina vägar? Någon som vet?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.