Berlin Marathon - frågor och tips önskas! - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp / BMW Berlin Marathon 2016 4 inlägg 6085 visningar

Berlin Marathon - frågor och tips önskas!

#1
6 augusti 2016 - 18:59
Gilla 
Hej!

Jag ska springa Berlin Marathon i år. Det blir mitt sjätte Marathon sedan 2011, nu senast sprang jag i Stockholm på 3:34. Målet med Berlin är så klart att ta mig under 3:30, magiska gränsen jag aldrig nått men alltid jagat. I Stockholm låg jag på en sluttid på 3:26 vid 32 km, men sedan tog orken slut och sista milen tog nästan en timme.

Rent träningsmässigt har jag hållit igång hyfsat efter Stockholm, men inte kört någon hårdträning likt den jag gjorde innan Stockholm. Då körde jag 4-8 mil i veckan med långpass varje helg, med start i januari. Efter det har jag kört tre pass längre än två mil, men främst pass på 10 km. Har väl blivit i genomsnitt 2-3 pass i veckan. Så jag tycker inte jag har tappat konditionen iaf.

Frågan är nu hur jag ska göra, jag kommer dessvärre inte ha tiden att träna lika seriöst som inför Stockholm, men om ambitionen är att springa 3-4 pass i veckan, vad är viktigast att få in för sorts pass? Och om jag utgår från att jag är i ungefär samma form som innan Stockholm, hur mycket bör jag räkna med att tjäna på att banan är snabbare och klimatet förhoppningsvis svalare? När jag sprang Stockholm hade jag också problem med en stortå som jag stukade två månader innan, vilket påverkade löpsteget. Har fortfarande lite problem med den, men det är mycket bättre än i juni iaf.

Vidare så undrar jag också hur det är med sportdryck osv i Berlin?Sprang i Nice 2012 och då gick jag in i väggen eftersom det inte serverades något annat än vatten och coca cola förrän vid 35 km... Måste man ta med sig eget även i Berlin?

Alla andra tips mottages också tacksamt!
1968 • Perstorp
#2
18 september 2016 - 18:05
Gilla 
Hej Johan, jag springer oxå Berlin för första gången. På hemsidan under raceday finns all info om energi o vätska. Sportdrycken Taxofit Sport samt banan/äpple serveras vid varannan kontroll. En kontroll med utspädd red bull och en gelzone finns det med. Träningen är nog så dags nu. Du fixar nog 3:30, bara du inte går ut hårdare än i Sthlm och sen håller ihop det till mål http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/race-day/course.html
Gällivare
#3
22 september 2016 - 21:45
Gilla 
Hej! Jag sprang i Belin förra året, vädret var perfekt, nästan vindstilla och lagom varmt.
Det var lite trångt i en del kurvor samt vid en del vätskestationer, minns inte heller att det var någon "förvarnings" skylt om vätska, helt plötsligt kom dom. Muggarna var sådana som spricker när man viker ihop dom:-( slapp det problemet då jag brukar springa med ett vätskebälte och en liten flaska som jag fyller bara på vid vätskestationerna.
Jättestor expo där man hämtar nummerlapparna.
Jag hakade på 3.30 pacehållarna men höll inte hela vägen:-)
lycka till
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
23 september 2016 - 00:19
Gilla 
Var ute i väldigt god tid när du ska ta dig till starten, det är en lång vandring i total trängsel fram till fållorna - eller var i alla fall så 2010.
Det är tyvärr risk att du missar målet nu också, vinsten med plattare bana är bara 2-4 minuter medan de pass du nog hade behövt mest är långpass på 30 km och mer. Men prova att hänga på farthållarna, du kanske är en sån som kan späka dig när du har draghjälp!? Och vädret blir väl mer löpvänligt än det var i Stockholm och du har hundratusentals åskådare som hejaklack. Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.