Löpning Rundor & Kartor 9 inlägg 2244 visningar

Tips på löprundor sommartid i centrala Berlin

1966 • Lund
#1
4 april 2022 - 16:51
Gilla
Vi söker tips på trevliga löprundor (ca 8-12 km) i centrala Berlin. Vi kommer att vara där i mitten av juli så plus om det kan bli en del parker på vägen.

Eller om någon har tips på guidad löpning genom Berlin? I somras sprang vi med Lisbon City Runners (något jag verkligen kan rekommendera om ni besöker Lissabon) men jag hittar inget liknande i Berlin.

Btw: har sökt här på jogg utan resultat men har ni skrivit eller läst något som täcker min fråga så hojta gärna.

Tacksam för alla tips och tankar!

Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#2
4 april 2022 kl 17:56
1 Gilla
Bild uppladdad av Jens Sandahl
Sitter precis och avrundar en liten Berlin-vistelse.
Just när det kommer till löpsightseeing i centrala Berlin är det bara att ge sig ut och lubba och hålla ögonen öppna. ALLT är ju präglat av historiens vingslag. Det finns också ett gäng parker i centrala Berlin som du ser på kartan. Tiergarten är som bekant störst av de centrala grönområdena.

Inte så sevärt kanske, men söder om stan går Berliner Mauerweg som är en gång/cykelbana som går längs den gamla mursträckningen mellan Berlin och Brandenburg. Med S-bahn går det rätt snabbt att ta sig till området, så kan man springa "hem" genom grönska.

(Läskedrycken på bilden är så klart alkoholfri).
Niklas Mylfalk
1973 • Solna
#3
4 april 2022 kl 20:34
2 Gilla
Lyckas inte lägga upp bilder här men en trevlig sightsingtur i centrala berlin är att följa Spree från Riksdagshuset västerut till Schloss Charlottenburg, runda i slottsparken och sen tillbaka på andra sidan floden. Gärna tidigt på morgonen medan staden vaknar.

Vill höja en varningens flagg för Tempelhof gamla flygplats dock, det kan finnas radiostyrda bilar där som kan orsaka upp till sex månaders alternativträning och rehab.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#4
4 april 2022 kl 20:59
Gilla
Haha, jag som precis tänkte tipsa om Tempelhof. Verkar vara litet som Gärdet i Stockholm, dvs ett väldigt stort avlyst fält där Berlinborna kan utöva diverse friluftsaktiviteter.

Annars är väl Tiergarten ett säkert kort, som tidigare nämnts. Kanske litet samma-samma som själva loppet iofs.
1966 • Lund
#5
6 april 2022 kl 15:15
Gilla
@Jens: vilken timing ; ) Tiergarten och några parker till i centrala Berlin ska vi definitivt springa i. Ska även kolla upp Berliner Mauerweg! Var det någon del som var intressantare/trevligare än övriga när du sprang där?

@Niklas: Din föreslagna runda provar vi gärna, hur lång var den ungefär? Ska absolut se upp för RC-bilar, rehab är inget kul...

@Hobbylöparn: Tack för tips, Tiergarten ska vi absolut springa i som sagt!



Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#6
6 april 2022 kl 15:31
Gilla
Kika på mina loggade promenader från helgen om du behöver inspiration Erik! :o)

Det finns ju oceaner av tips för den nyfikne turisten om vad som är sevärt i Berlin, men ett ytterst billigt alternativ är att åka med busslinjerna 100 och 200 och från de bussarna se intressanta delar av centrala stan. Kollektivtrafiken är väldigt bra och billig i Berlin och just bussrutterna har gett mig betydligt mer än de dyrare varianterna man kan välja.
1966 • Trångsund
#7
9 april 2022 kl 06:57
Gilla
Bild uppladdad av Kyogre
Kolla stravas heatmap, så ser du var folk brukar springa.
Niklas Mylfalk
1973 • Solna
#8
9 april 2022 kl 11:47
Gilla
12-14km om jag minns rätt men sträckan går ju lätt att anpassa med hjälp av Berlins utmärkta kollektivtrafik.
1981 • Berlin, Tyskland
#9
9 april 2022 kl 14:12
1 Gilla
Jag bor i sydvästra Berlin så jag springer sällan i centrum, men
som det varit inne på så är längs Spree från Reichstag till Schloss Charlottenburg en populär sträcka. Großer Tiergarten bjuder också på löpning. Tempelhof är också en upplevelse i sig, en runda är väl 5-6 km. I öst så är Treptower Park och Plänterwald att rekommendera.
I väst så är ju självklart Grunewald värt ett besök, och runt sjöarna Teufelsee, Krumme Lanke och Schlachtensee i Grunewald kan man kombinera en löptur med ett avsvalkande dopp.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.