Löpning Valla 4 inlägg 5006 visningar

Har jag gjort nåt dumt nu?

Annica Eriksson
1971 • Norrahammar
#1
10 februari 2018 - 16:54
Gilla 
Bild uppladdad av Annica Eriksson
Hej!
Är nybörjare på längdskidor - började lite försiktigt förra året på "fiskfjäll" men köpte nyligen nya skidor och ser fram emot att lära mig att valla framöver, men då det var mitt i säsongen fick jag hjälp att lägga på tejp för att kunna ut och åka direkt. Jag fick tipset att lägga på ett tunt lager med Blå Valla vid nysnö för att undvika att snö fastnar i tejpen. Det har funkat bra vid två tillfällen. Häromdagen skulle jag ta några varv i spåret när temperaturen låg runt noll. Det gick överhuvudtaget inte alls. Det fastnade ett tjockt lager snö under skidorna. Jag skrapade bort snön (med möda) och la på lite mer blå valla eftersom jag trodde att jag hade nött bort den första omgången. Detta hjälpte inte. Jag fick samma resultat. Då testade jag att lägga på lila v45 som skulle lämpa sig bättre för mildväder. Dock kanske det inte gäller ovanpå tejp!? Samma resultat igen - bara erkänna sig besegrad och åka hem. ...
Nu undrar jag:
Har jag ställt till det ordentligt nu pga att jag har ett för tjockt lager valla (två olika) i fästzonen ? Hur illa är det? Går det att skrapa bort vallan utan att skada tejpen eller måste jag skrapa bort även tejpen nu? Tacksam för tips och råd! Det här är spännande... :-D
1969 • Kiruna
#2
10 februari 2018 - 17:45
Gilla 
Nysnö vid nollgradigt? Absolut värsta tänkbara före att valla fäste vid, även för erfarna vallare. Ingen fara med flera lager burk på tejpen. Funkar utmärkt. slits bort med tiden.
Annica Eriksson
1971 • Norrahammar
#3
10 februari 2018 - 18:04
Gilla 
Hej Glenn! Jag var kanske lite otydlig, snön var några dagar gammal men nollgradig vid senaste försöket. Tack även för detta tips! Det var ju du som tipsade mig om Blå vallan också! :) Så du tror att det bara är att ge sig ut igen utan att försöka ta bort vallan då?
1972 • Göteborg
#4
23 februari 2018 - 18:22
Gilla 
Det absolut svåraste föret att valla är 0 gradigt och nysnö. Det enklaste är om du ruggar skidornas fästzon med sandpapper och sen lite silikon på.
Svårt att hitta rätt med valla när det är löst.
Tvätta bort den gamla vallan med vallaväck.
Det bästa tipset är dock att staka överallt så slipper du hålla på med valla plus att du blir stark.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.