Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 3931 visningar

Stressfraktur? Pronation löparknä fotnot??? Hjälp

Visby
#1
20 maj 2018 - 20:08
Gilla 
Här är jag... som För ett år sedan upptäckte att löpning var det roligaste som finns! Jag sprang och sprang och när december kom sprang jag fortfarande utomhus i mörker och regn. Jag minns mitt sista roliga pass, jag sprang i backar och trappor och solen sken! Sedan började allt falera.
Jag provade ett p piller, samlade på mig en del vatten men sprang på ändå.

Fick till en början en konstig känsla i foten efter ca 2km, denna skuggades ögonblickligen över av en smärta utsida knä (misstänkte löparknä) slopade pillren ifall det var dom!

Sökte naprapat som tyckte jag såg svag ut i sätet, började träna rumpa (enbens knä böj osv) allt blev värre! Fick ont ändå upp i sätet, kunde inte springa en meter... kunde inte ens gå! Fick ondare och ondare in i höftkammen och upp i sidan.

När jag knappt kunde gå på jobbet fick jag av en slump nya jobbskor (birkenstock) halleluja, all smärta försvann!

Jag skaffade inlägg i skorna och köpte nike zoom structure. På löpanalys såg man nämligen att jag pronerade lite på ena sidan och mycket på min smärtsida.

Jag hade kunnat springa många mil igen... om det inte vore för foten! Den gör så sjukt ont när man sprungit på den en liten stund! Någon stans åt utsidan närmare tån, efter jag kommit hem bulltar den och pulserar men slutar göra ont. Jag har aldrig ont i foten i skor som låter mig tippa in.

Sjukgymnasten var osäker på om det handlade om en marsfraktut, men bestämde sig för att mina distanser varit för korta (ca 30min) och jag för lätt (ca50kg)
Så därför behandlar han den med stötvågor under foten och när han hamnar rätt gör det jätte jätte ont!
Trycker jag hårt hårt så har jag inte ont under foten men lite lite öm på mellanfotsbenet till lilltån ovanifrån.
Nu idag gjorde det till o med ont i foten efter 25min på crosstrainer.
Jag har inte sprungit sedan jan. Mer än något enstaka 10min pass för att testa.
Har jag inte skydd för pronation får jag ont i rumpan/höften/knä omg.

Jag rehabbar mig med balansplatta crosstrainer, leg curl, marklyft knäböj osv.

Har det varit något med foten från första stund och därför har jag börjat tippa foten för att slippa smärtan? Eller är smärtan bara ovana i rätt position? Jag minns inget konstigt bara att jag hoppade mycket över allt vatten, de där sista rundurna!
Jag är ung och frisk och vill springa!!! Längtar. Tacksam för alla tipps. Smärtan när det kommer är obeveklig! Gör så på ont ont!!!

Tipps funderingar beskrivningar av envisa stressfrakturer
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.