Löpning Simning 7 inlägg 4675 visningar

Polar V800

Hans Larsson
1960 • Skövde
#1
26 juni 2018 - 19:47
Gilla 
Hej.
Är det någon av er som simmar med en Polar V800 som kan svara på några frågor?

Jag får ingen riktig GPS signal i vattnet, Klockan hittar GPS signal till 100% men vid målgång så har den hittat en egen rutt som inte alls stämmer med hur man har simmat. inte ens längden stämmer.

Kör på Open Water programmet och är bröstsimmare med lite crawl.

Simmar jag i bassäng så räknar den inte rätt på antalet längder.

Pulsbandet H10 hittar klockan bara i bland i vattnet.
När jag springer fungerar allt som det ska.

Har varit i kontakt med Polar men svaret jag fick var att jag simmar fel och jag skall byta batteri i pulsbandet. Men det hjälpte inte.

Har ni samma problem eller vet vad jag gör för fel?
Mvh
Hans L
Magnus Engström
1963 • Stockholm
#2
27 juni 2018 - 09:56
Gilla 
Tror att man behöver simma frisim för att den skall hitta GPS-signalen - d v s lyfta armen över vattenytan. Ingen GPS-klocka klarar att ta upp signalen under vatten dessvärre. Funkar bra när jag kör Open water. Däremot så skickar den ingen pulssignal till klockan när jag har våtdräkt på mig trots att jag har H10:an. Har inte simmat med den i bassäng.
Hans Larsson
1960 • Skövde
#3
27 juni 2018 - 12:20
Gilla 
Ok tack. Då förstår jag. Får lära mig crawla mer.
Kan ju vara våtdräkter och vattnet som stör även pulsmätningen.
Mvh
Hans
1981 • Tranemo
#4
29 juni 2018 - 20:53
Gilla 
Det där låter ju som produktfel. Har använt V800 i ett knappt år i bassäng, i insjö och i Östersjö, under broar utan att uppleva några stora problem.

Jag har förvisso överlåtit åt klockan att hålla koll på längderna i bassäng och inte alltid räknat, men det har varit när jag känt mig trygg med att det funkar som det ska.

Har nog aldrig haft problem med pulsen när jag simmat med våtdräkt.

De problem som jag upplevt är att uppmätt simväg inte blir korrekt men att det endast påverkar total sträcka marginellt samt att pulssensorn tappar kontakt vid frånskjut i bassäng (den trycks bort från huden pga fartökningen).
Hans Larsson
1960 • Skövde
#5
30 juni 2018 - 20:58
Gilla 
Hej. Ja jag vill oxå ha det till produktfel men den har varit inne för kontroll. Hittade inget. Sam i dag 2800 m i Jönköping. (JOW) och registrerade endast 1170m. Lägsta puls runt 30 och snitt 135.
Simmade mer bröst än crawl. Får strunta i klockan vid simning och endast använda det vid lite löpning( Joggning).
Med vänlig hälsning,
Hans
Åsa
1978 • Tyresö
#6
22 juli 2018 - 23:48 Redigerad 22 juli 2018 - 23:50
Gilla 
Jag har garmin och inte polar, men oavsett modell så funkar inte GPS när klockan är under vatten. Vilket gör att bröstsim inte funkar eftersom armarna i regel är under vatten mesta delen av tiden. Du måste simma frisim, där armen går upp över vattenytan varje simtag.

Ett knep är att stoppa klockan i badmössan istället. Jag simmar visserligen frisim men gör så då min klockan inte är anpassad för simning över huvud taget och inte tål vara under vatten så länge som det skulle bli om jag hade den på armen. Funkar fint att logga GPS och hastighet, men självklart får du inte sånt som strokes och andra simrelaterade data. Och du kan inte se det medan du simmar, så klart.

Gör du det får du ha i åtanke vilken del av huvudet som kommer vara över vattenytan. Simmar man frisim blir det baksida huvud/nacke (och inte uppe på huvudet), simmar du bröstsim blir det nog mer uppe på huvudet. Lite bökigt att slå på och av klockan, men man lär sig.
Hans Larsson
1960 • Skövde
#7
24 juli 2018 - 09:58
Gilla 
Tack för infon . Smart att ha den i mössan, det skall jag prova nästa gång.
Med vänlig hälsning,
Hans
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.