Löpning Övrigt 3 inlägg 3335 visningar

Struktur och ordning eller flexibilitet

1976 • Löddeköpinge
#1
12 juli 2018 - 10:08
Gilla 
Vad tror ni är vanligast gällande löpar/tränings-människor? Att de är personer som gillar planering, ordning och reda eller snarare är flexibla och spontana? Själv gillar jag struktur och ordning och som 3-barns far så tänker jag ofta på hur jag skall få till mitt nästa (och kanske även nästnästa löppass) i vardagen. Min fru är det omvända, är spontan, flexibel och planerar inte så mycket. Å andra sidan så tränar hon inte heller.

Började fundera när jag lyssnade på Jonas Coltings podd där han beskrev att både han och hans fru var väldigt mycket för att städa och ha ordning och reda runt sig. Kunde känna igen mig en del där men kanske är det lika vanligt med löpare som lever ett mer spontant liv.

Är det någon som känner igen sig i något av alternativen och vad tror ni är vanligast?
Erik Brandén
1972 • Öjersjö
#2
12 juli 2018 - 15:28
Gilla 
Jag tänker som du, dvs försöker att se framåt för att planera hur kommande pass kan komma till skott. Däremot har jag slutat att planera för långt i förväg eller att slaviskt följa träningsprogram, då det har lagt ett stressmoment på mig som jag inte trivs med. Det kommer ofta in saker från sidan som gör att man behöver planera om och att då se de inplanerade passen försvinna ger i alla fall mig ett stresspåslag.
Så, planera för flexibilitet är nog min modell :)
1989 • Alingsås
#3
18 maj 2021 - 11:34
Gilla 
Jag har kört lite blandat. Just nu går jag på schema för coach, vilket är toppen då jag kan lita på att någon annan har tänkt igenom varför jag skall köra de pass jag kör. Men det är på grund av utmattningssyndrom.

Tidigare har jag själv viljat planera mina pass, och precis som Erik planerat för flexibilitet. Har haft en tanke ungefär 1 vecka i förväg - men också behövt lägga mycket tankeenergi på att göra veckorna så "ultimata" som möjligt. Om det skedde något oväntat eller så, så kunde jag dock alltid planera om.

Med coach är det mer styrt, men utan barn är man ganska fri att välja hur man lägger upp sin vardag utan att t.ex. sömn blir lidande.

Men, planera är verkligen A och O för att jag skall må bra. (även om jag också kan vara spontan de dagar jag inte har något planerat).
Sambon planerar inte och är väldigt avslappnad. Perfekt för oss att komplettera varandras personligheter.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.