Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3668 visningar

Byte av skor, ont i ben efter löpning

1989 • Stockholm
#1
26 augusti 2018 - 10:11
Gilla 
Hej!

Har löpmotionerat till och från länge, har nu börjat springa lite längre med en vän och vi ska springa halvmaran nu snart.

Mina gamla skor var Gel-Kayano 19, och som jag förstår det så är Kayano lite styvare och ger lite proneringsstöd.

19 var ju ett tag sedan, så efter att de på löplabbet filmat och grejer så föreslog de Gel-Nimbus 20, som tydligen skall vara för ett neutralt löpsteg.

Nu för tiden så får jag dock alltid ont i vänstra benet strax under knäskålen och lite till vänster efter en 10k eller 20k. Det håller sedan i sig i ett par dagar. Jag får också en känsla av att jag vill trycka in tåpartiet på min vänstra fot mer åt höger för att få ett rakare steg när jag springer. Men detta kan självklart bara vara nån inbillning från min sida. Jag har även börjat med kompressionsstrumpor som går upp till strax under knät, om det kan vara intressant.

Någon som har haft liknande problem? Kan det kanske vara så att jag pronerar lite på vänster och att jag nu saknar det stödet jag hade med Kayano?

Några tips? Tack på förhand! :)
2001 • Bromma
#2
26 augusti 2018 - 11:43
Gilla 
Om Kayano fungerade för dig tycker jag du ska fortsätta med den om du gillar den. Själv hade jag exakt motsatt problem, Kayano låg och tryckte konstant på min fot så den mådde inte så bra efter några månader. Dum som jag är insåg jag det aldrig. Har ett par nästan helt oanvända Kayano 24 nu :|
Birgitta Gunnarson
1953 • Sollentuna
#3
18 september 2018 - 11:49
Gilla 
Jag har sprungit i Gel Nimbus i flera år, har haft både 15, 16, 17 och nu senast 20. Det senaste halvåret eller så har jag haft problem med höger knä, ungefär som du Christoffer beskriver - ont under knäskålen och ibland på "utsidan", i mitt fall höger. Har inte funderat över skorna, eftersom jag haft Nimbus så länge, och alltid gillat dem. Men till slut började jag ändå fundera över om det är de nyaste som inte är ok för mig. Så nu har jag övergett dem, och springer enbart i mina gamla, 17. Och knät har blivit bättre!
(Nu har jag just köpt ett par Adidas Ultra Boost - ska bli mycket spännande att prova!! )
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.