Löpning Övrigt 3 inlägg 2450 visningar

Tidens gång

Kurre Bussman
1956 • Karis
#1
31 oktober 2018 - 08:25
Gilla 
Det finns vanligen längs ett tävlingslopp något som man fäster sin uppmärksamhet vid och som fastnar i minnet och blir en fixpunkt för kommande år. Något som man känner igen och väntar att ska årligen återkomma och som ger en extra boost. Det kan vara ett gammalt träd, månne det ännu står kvar? Eller en öppen plats där det blåser friska vindar, blåser det också i år? Det kan vara en hejarklack som alltid finns på samma plats, finns dom också i år? Mannen med sitt dragspel, sitter han fortfarande där?

Jag har deltagit i ett visst lopp sex år i rad.
Mannen med sitt dragspel, omgiven av bybor, satt även i år, såsom förut och uppmuntrade löparna med sina glada melodier. De första åren stod en ung mamma vid en byskola och ringde med en gammaldags skolklocka (troligen av mässing), med ett barn i vagnen och ett bredvid. Senare var mamman kvar med barnen och skolklockan. Barnen hade vuxit, så ingen vagn behövdes mera. I år stod barnen själva och ringde med skolklockan under uppsikt av mor- eller farföräldrar.
Man brukar ju säga att man märker inte tidens gång på sig själv, men uppfattar den då man ser förändringar i omgivningen.

Har ni återkommande upplevelser eller iakttagelser som ni väntar på eller förändringar ni fäster uppmärksamhet vid längs något lopp?
Östermalms IP
#2
31 oktober 2018 - 08:52
Gilla 
Japp, promenaden upp till start på Lidingövägen på Stockholm Marathon.

Är något familjärt över den där skogen från Östermalms IP. Man vet att det är på riktigt när man går igenom den bågen. :-)
1961 • Oskarshamn
#3
31 oktober 2018 - 13:54
Gilla 
Jag såg fram emot blåsorkestern i uniform som man passerade två gånger de första åren jag sprang Stockholm Maraton, eftersom jag känner dirigenten. Nu är banan ändrad och orkestern såg jag inte till i somras :(
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.