Löpning Övrigt 4 inlägg 3113 visningar

Run for Rape Victims and Rheumatics

1974 • Gävle
#1
13 november 2018 - 09:41
1 Gilla 
Tjena alla

På lördag 17 november springer jag Ultra interval challenge för välgörenhet. Har aldrig testat detta förut, inte ens kört två löppass samma dag men jag ska utmana mig själv och försöka samla in lite pengar också. Det går ut på att springa 10 km var tredje timme i 24 timmar, d.v.s 8 st intervaller.

Varför springa för våldtäktsoffer och reumatiker, jo Jag har en dotter, Felicia som vid fyra års ålder blev våldtagen och nästan dödad i Juni 2005 och som pappa vill man alltid göra något för att stötta sitt barn.

2013 blev min fru Marie svårt sjuk i en väldigt aggressiv ledgångsreumatism som på bara ett par månader gjorde att hon inte kan jobba, hon har varit sjukskriven sedan dess och har provat alla just nu förekommande biologiska mediciner men inget funkar riktigt bra så hon lever med ständig smärta och rörelsenedsättning.

Allt jag samlar in delas 50/50 på två föreningar och den första är Storasyster som hjälper alla som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp, de hjälper även anhöriga och föreläser mycket ute på skolor och företag om detta för att försöka få dessa övergrepp att minska.

Andra är reumatikerförbundet som arbetar med att ge reumatiker ett så bra liv som möjligt. Dom jobbar med allt som medför att underlätta för reumatiker. Forskningsstödet dom ger är superviktigt för att hitta nya mediciner mm.

Och detta tänkte jag försöka ta mig an men jag tror inte själv på förhand att jag klarar köra alla åtta intervallerna sett till min träning innan men skulle jag få en liten morot av att någon vill skänka lite pengar kanske jag pushar mig lite längre än utan det. Första milen startar kl. 00:00 och sista kl. 21:00

Alla som vill vara med att skänka pengar bestämmer vad dom vill ge per genomförd kilometer av mig. Kan alltså bli mellan 1-80 km så om ni väljer 1 kr/km så blir det max 80 kr. Men självklart får ni gärna skänka en engångssumma också om ni vill det.

För att jag ska ha koll på vilka som vill vara med och stödja föreningarna jag valt har jag skapat ett evenemang som heter Run for rape victims and rheumatics på Facebook där man isåfall gör en kommentar med hur mycket per km man vill skänka och jag sammanställer en lista med dom som är med. Just nu har jag 6kr/km som kommer skänkas och jag hoppas att det kan bli nån krona till.

Pengar skänker man antingen via Swish på telnr. 073-0628532 eller Paypal på denna länk: https://www.paypal.me/charityforrunning

Länk till eventet på FB: https://www.facebook.com/events/363679194372114/

Länkar till utmaningen och föreningarna: http://www.ultraintervalchallenge.com/ http://www.foreningenstorasyster.se/wordpress/ https://www.reumatikerforbundet.org/

Lite långt inlägg men det är för en viktig sak för mig och min familj och jag hoppas att nån har möjlighet att kanske undvara några kronor för en bra sak.

Ha det underbart därute.

Mvh Henke Larsson
1974 • Gävle
#2
13 november 2018 - 09:46
Gilla 
Min dotter Felicia gick till tidningen förra året som 16-åring för att få upp ögonen på hur folk pratar om våldtäkt mm, särskilt tonårskillar som kan säga typ, akta så jag inte våldtar dig på "skämt".

Expressen gjorde en artikel med henne och om intresse finns har ni länk här.
https://www.expressen.se/nyheter/tonarskille-forsokte-valdta-4-ariga-felicia/
Östermalms IP
#3
13 november 2018 - 10:22
Gilla 
Usch vilken historia. Hoppas båda repar sig.

Jag tittade på dina länkar och noterade att pengarna går till dig.

Vore det inte enklare att be folk skänka pengar direkt till föreningarna istället?
1974 • Gävle
#4
13 november 2018 - 10:43
Gilla 
Hobbylöparen, Ja det är ingen rolig historia och vi anpassar oss mer och mer för varje år.

Jag har gjort så för att tanken från mig är att det ska delas 50/50 till dom och jag kommer redovisa alla donationer och insättningar till föreningarna efteråt, kanske skulle nämnt det med för det är säkert många som kanske tror att man tar pengarna själv.

I och för sig kan ju jag säga efter eventet är klart vilka som skickar till vilken förening också!!

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.