Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1668 visningar

Smärta/stramhet knäskål

1973 • Täby
#1
27 mars 2019 - 14:30
Gilla 
Hej,
Jag undrar om någon har någon idé vad min smärta eller stramhet på knäskålen kan bero på.
I början av löppass så smärtar eller stramar det på nedre kanten av knäskålen, ganska så litet område. Det känns framförallt när jag springer lite fortare. När jag testade idag att springa runt 4.30 fart så kändes det nästan inget, men när jag ökar till 4.00 så börjar det kännas. Ofta så släpper smärtan/stramheten efter 20-30 minuters löpning.
Tidigare har det kunnat hjälpa med att stretcha framsida lår och massera området där det smärtar men det har inte fungerat sista tiden. Men som sagt brukar det försvinna efter en stunds löpning, och det gör ju för tillfället inte så ont att jag måste halta eller avbryta, men jag vill ju inte att förvärras.
En sak till det känns bara i läget när frånskjutsbenet lämnat bakre läget och ska dras fram och bara vid löpning. Jag kan tex köra knäböj hoppa utan problem och det är inte speciellt ömt efteråt.
Jag har ju slagit i knät några gånger så jag vet inte om det är så att senan har blivit defekt på något vis och att skulle kunna orsaka detta, men som sagt inget problem att hoppa eller springa i nedförsbackar...
Någon vänlig själ som har någon idé vad det kan bero på och vad som jag kan göra för att blir av det?
Mvh
/Johan
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.