Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 2877 visningar

Felsynk Garmin till Runkeeper

Anders Löfgren
1972 • Stockholm
#1
4 september 2019 - 15:38
Gilla 
Bild uppladdad av Anders Löfgren
Jag springer med Garmin Vivosport som synkar automatiskt med Runkeeper (jag har alltså inte Runkeeper igång under passen). Medan autosynken funkar till NRC så diffar både splits, medeltempo och sluttid mellan klockan/garmin Connect och Runkeeper. Någon som vet vad det beror på och hur man ev kan lösa det? Annars är ju Runkeeper oanvändbart.
1981 • Örebro
#2
4 september 2019 - 15:48
Gilla 
Hur mäter du i klockan?

Kolla om det blir skillnad om du i huvudmenyn i klockan går in på "System" och sedan "Dataregistrering" och efter det väljer "Varje sekund" istället för "Smart".

Jag gissar att det kan vara "Smart" som ställer till det.

För min del så funkar synken mellan Connect och Runkeeper bra, med en Fenix 5 och dataregistrering varje sekund.
Anders Löfgren
1972 • Stockholm
#3
4 september 2019 - 16:13
Gilla 
Jag hittar inte den inställningen varken på min Vivosport eller i Garmin Connect. Kan jag få en mer detaljerad beskrivning?

Dessutom, oavsett hur klockan mäter borde ju rundan vara identisk i Runkeeper då klockan ju skickar över all info till Runkeeper när passet är klart, det borde ju var en exakt kopia på Runkeeper (till skillnad om Runkeeper skulle varit igång under passet och samlat in data själv). Eller? Det blur ju dessutom identisk sluttid o snittempo i Nike-appen.
Thomas Abrahamsson
1988 • Stenungsund
#4
4 september 2019 - 21:40
Gilla 
Tror på Björns förklaring. Hur vet du dessutom att klockan skickar över precis allt? Finns en del exempel mellan Garmin/Strava/jogg där det inte alls är så.

Hittade detta (alltså verkar du inte kunna ändra inställningen):
"Overall, I see good stuff with the GPS on the Vivosport – with the exception of a single run for about a minute. It plots the points quite well across a wide variety of conditions (save that one). Of course, since it doesn’t do 1-second recording I’d be hesitant to recommend it for trail running/riding (though trail hiking/walking is fine), as you’ll lose many of the switch backs due to lack of data points being recorded."
https://www.google.com/amp/s/www.dcrainmaker.com/2017/09/garmin-vivosport-review.html/amp
Anders Löfgren
1972 • Stockholm
#5
5 september 2019 - 05:44
Gilla 
Aha, då kanske jag borde köpa en dyrare klocka (tex Garmin 45 eller 245). Även om jag är nybörjare är 1 minuts differens på 5 km lite tråkigt.
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#6
5 september 2019 - 22:02 Redigerad 5 september 2019 - 22:04
Gilla 
Det Garmin skickar över till siter som automatisk synkroniserar är den fit-fil som klockan genererar. Den innehåller all information inklusive varvtider mm. Det verkar ju dock som att Runkeeper struntar i den informationen och räknar om den.

Jag är tveksam till att "smart" vs ensekundsregistrering av GPS positioner skulle orsaka denna skillnad. Det kan dock finnas andra inställningar som orsakar skillnader. Använder du "auto-pause" eller liknande, alltså att tiden du står still inte räknas in i passet? I så fall kanske inte Runkeeper använder det på korrekt sätt.
Lite underligt är det att det inte ens verkar bli lika många varv. Och var menas med Runkeepers sista "1.0"?

Jag använder själv inte Runkeeper, men synkar över informationen från min Garmin FR 925 till Sporttracks.mobi. Informationen där stämmer alltid överens. Förr när jag importerade fit-filen till det äldre PC programmet Sporttracks3 (som räknar om sträcka, varvtider etc från GPS spåret) så kunde det skilja lite. Det enda som orsakade större skillnader var just autopaus.
Anders Löfgren
1972 • Stockholm
#7
5 september 2019 - 22:10
Gilla 
Tack för engagemanget! Har inte auto pauser varken på min Vivosport eller på Runkeeper. Att Runkeeper skriver sista varvet som 1,0 är så som det står för mig om sista varvet är 1 km.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.