Löpning Kom igång 7 inlägg 4549 visningar

höst-vinterskor löpning

Jossan
1981 • Stockholm
#1
14 oktober 2019 - 14:39
Gilla
Hej,
har precis kommit igång att springa igen och gillar lättare neutrala skor...
Just nu kör jag ett par new balance zerov02 (i de närmsta ingenting), till problemet, de är inte så höst-vintervänliga och undrar om någon har något bra tips.
vill inte ha för mkt drop men gärna lite mer dämpning (alltså lite mer än inget) och inte för tight tåbox.. och inte ngt där vattnet tränger in vid minsta droppe. tips mottages tacksamt!
1964 • Motala
#2
14 oktober 2019 - 15:07
1 Gilla
Kör Saucony Peregrine 7 Ice när vintern kommer smygandes. Kommer inte in vatten och inte halkiga när det är snö/slask. Fungerar också ganska bra på is tycker jag även om det finns de som inte håller med om det har jag hört. Ska man köra mycket på is är det ju förstås dubbskor som gäller. Har nog kommit en 8:a nu men 7:an kan du nog få billigare. Tror inte att det skiljer speciellt mycket mellan dem.
John K
1969 • Stockholm
#3
14 oktober 2019 - 15:52
Gilla
Kör med Nike Odessey React Shield vid regn och är nöjd än så länge. Av någon anledning springer jag långsammare med dessa skor än mina Saucony Triumph ISO 5 men de håller sig torra och fina. Springer med flit i vattenpölar när det går motigt.
1984 • Göteborg
#4
14 oktober 2019 - 23:05
Gilla
Borde finnas någon slags Altra som passar på din beskrivning, om inte annat är väl trail-varianterna bättre för vinter än vanliga asfaltsskor. Fast då är det ju noll drop, kanske inte var det du var ute efter. Verkar vara många som är Altra-frälsta som beskriver precis det du skriver om rymlig tåbox och dämpning.
Jossan
1981 • Stockholm
#5
15 oktober 2019 - 08:47
1 Gilla
Tack för tips, får kolla in saucony och altra, Nike och jag brukar inte komma överens, något med hälen som inte vill funka!

Irre, har zero drop just nu så det är ok, men tror lite mer dämpning vore bra, älskar mina NB som jag har nu. Ska absolut kolla upp altra och lite trailskor!
1984 • Göteborg
#6
15 oktober 2019 - 14:20 Redigerad 15 oktober 2019 - 14:22
1 Gilla
Kom på det att Altrorna är ju inte vattentäta, snarare dränerade. Har ett par Altra Lone Peak 3,5 och kan inte minnas att jag känt mig blöt om fötterna i dom. Men använder dom mest på asfalt.
I skogen är man liksom van att bli blöt om fötterna och när det är som mest blött är det inte så kallt (då hade det ju varit is) , så bara det vatten som kommer in kan rinna ut igen brukar fötterna hålla sig varma av löpningen. Nästan skönt att få dom svalkade av kallvatten.
Skulle man ha "vattentäta" skor så skulle vattnet man fått in i skon bli kvar, lär inte vara så rolig upplevelse.

Om man vill kan man ju pimpa ett par "vanliga" skor att få dom mer som du vill ha dom. Finns t ex gaiters man kan dra på för att slippa snö i skorna, och vatten, men det funkar bara till en viss gräns (kliver du i en rejäl vattenpöl kommer det läcka in).
Man kan också skaffa dubbar som man skruvar i bara man inte har alltför tunn yttersula på skorna.
Den enda fördelen jag kan tänka mig som man inte kan få ändå med skor som marknadsförs som höst/-vinterskor är att i vissa fall är gummit i yttersulan bättre att fästa på is även utan dubb.
Jossan
1981 • Stockholm
#7
21 oktober 2019 - 12:56
Gilla
Irre, vet inte om jag behöver vattentäta men de skor jag har nu tar in minsta lilla då jag hamnar väldigt nära marken och de kommer ju troligen bli alldeles för kalla (för mig alltså) iallafall... bör kunna undvika de värsta vattenpölarna då det främst blir asfalt för min del just nu.
tack för bra tips om dubb och gaiters!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.