Löpning Träning 3 inlägg 3596 visningar

Jag är nybörjare till cykling, har en del frågor.

#1
31 oktober 2019 - 14:14 (Redigerad 31 oktober 2019 - 14:17)
Gilla 
Idag när jag sprang på löpbandet så blev jag tvungen att avbryta ungefär halvvägs... Det var inte möjligt längre att fortsätta med löpningen, smärtan blev för intensiv i foten så jag körde ca 20 km på cykeln istället på gymmet.

Det är nog dags att börja med cykling istället så jag har en del frågor:

1) Vad motsvarar 40 minuter 12 km/h löpning i cykling? Alltså den konditionen.
2) Jag vill cykla 2 timmar varje pass, är det möjligt 6 gånger per vecka utan att risken för skador blir för stor? På vilodagen så simmar jag ca 20 minuter i ett ordentligt tempo.
3) Bör jag ha någon speciell utrustning eller räcker det med mina löparstrumpor och löparskor osv?
4) Hur hög intensitet bör jag sikta på?

Mvh / Johan
Walker67
1947 • Växjö
#2
1 november 2019 - 18:25
Gilla 
Antar att det är inomhuscykling du menar och där kan jag inte ge något råd. Men när våren kommer tycker jag att du skall börja cykla utomhus, inte nödvändigtvis på en dyr cykel. Enda måstepryl är en enkel cykeldator att börja med, det gör cyklingen intressant, då man kan se dagens runda, medelhastighet, sträcka, maxhastighet. Blir du biten på cykel finns det ett stort utbud av moderna prylar, som går att koppla ihop med cyklingen, men det blir en senare fråga.
Jag tex fick tag i en gammal 70-talsracer Crescent och cyklar med vanliga tunna joggingskor, cykeldator för ett par hundra, cykelbyxor och får ut mycket av min enkla utrustning och cyklar drygt 100 mil varje år.
Karel Friedl
1954 • Göteborg
#3
8 november 2019 - 18:49
Gilla 
Wahoo-app på mobilen som länkas till Strava är gratis i stället för cykeldator.
Men skor för SPD-pedaler och racer hade jag börjat med. Bra cykelbyxor gör livet roligare. Köp allt nu! …så får du det mesta på rea och kan starta med BRA grejor till halva priset. (Typ: https://www.rapha.cc/se/en/archive-sale/category/archivesale).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.