Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 2249 visningar

Skor för jämtlandstriangeln

#1
15 juni 2020 - 09:49
Gilla
Hej!
Jag, min sambo och vår hund ska springa Jämtlandstriangeln i slutet av juli.

Vi är ganska vana löpare men ej vana traillöpare. Har ni några rekommendationer på skor som vi bör använda?

Mvh
Fredrik
1981 • Sundsvall
#2
15 juni 2020 kl 14:35
Gilla
Man klarar sig på "vanliga" skor så länge dom har hyfsat bra grepp, spängerna kan ju vara lite våta beroende på vädret. Har sprungit triangeln i både trailskor och vanliga och upplevde ingen större skillnad. Är en del stenar så det kan vara skönt med en rockplate i skorna förvisso men lederna är ju rätt snälla överlag.
1965 • Kungsholmen
#3
15 juni 2020 kl 14:43
Gilla
Jag upplevde skor med för tjock sula, typ Asics Nimbus, instabila och att de ökade vrickningsrisken avsevärt. Trailskor fungerade mycket bättre för mig men antar att tunnare asfaltsskor också fungerar ok. Skulle undvika klumpiga Altra och Hoka definitivt.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#4
15 juni 2020 kl 15:20
Gilla
Japp, för höga skor är ett gissel på ojämnt underlag. Jag vandrade Sörmlandleden etapp 3 i helgen. Vi tältade, så hade ganska rejält med packning.

Av någon anledning tog ingen av oss vandringskängor utan alla körde med sportskor. Själv hade jag Hoka Challenger 5 på fötterna.

Jag vet inte hur många gånger jag var när på att vricka foten. Det minsta att det var ojämnt, särskilt rötter, så kunde hela skon vika sig åt sidan. Som jag förbannade mig själv för skovalet. Är skönt att ha mycket dämpning visst, men om man vrickar foten är det över. Så lägre hårdare sula är att föredra på ojämnt underlag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.