Löpning Tävlingar & Motionslopp / Ultravasan 90 7 inlägg 1328 visningar

Ultravasan 90 - Jag genomför på plats.

Stockholm
#1
7 juli 2020 - 10:45
Gilla 
Planen var att springa Ultravasan 90 för tredje året i rad. Sveriges överlägset bästa lopp, arrangörsmässigt, miljömässigt, stämningsmässigt.

Av förklarliga skäl tyvärr inställt pga Corona. Full förståelse för det beslutet.

Men loppet är för bra för att avstå så jag springer ändå. Samma startplats, samma målgång och samma sträcka. Och givetvis start kl 05.00 den 22/8.

Jag ringde Vasaloppet och hörde hur det var med vattenkranar utmed banan och det finns vattenkranar vid varje kontrollstation. Så det enda man behöver bära med sig/alternativt lägga ut innan är energi. Dvs fullt genomförbart. Mkt glädjande.

Är det någon mer än jag som också tänker köra på detta upplägg eller funderat på det?

Obs. Eventuell coronadiskussion är jag otroligt ointresserad av.
Östermalms IP
#2
7 juli 2020 - 11:24
Gilla 
Kul idé!

Men blir det inte litet svårt att hitta? Jag tänker t.ex. sträckan Smågan - Mångsbodarna, var ju riktigt grisigt vissa sträckor över myrar, kalhyggen etc.

Fast det mest kanske går att fixa med GPS. Man kanske kan överlagra förra årets trace och försöka följa den?

Stockholm
#3
7 juli 2020 - 11:44
1 Gilla 
#2. Bra reflektion! Jo, jag har väl det som enda frågetecken, att svänga av vid rätt ställen. Men jag har ju banan sen förra året som gpx-fil så borde gå att köra efter den.
Bengt
1979 • Vallentuna
#4
7 juli 2020 - 13:42
Gilla 
Borde inte leden vara uppmärkt som en vandringsled? Känns ju ändå som en sträcka som borde vara permanent markerad?
Stockholm
#5
9 juli 2020 - 10:18
Gilla 
#4 Jo det är en led men UV90 går inte exakt samma sträcka som vasaloppet på skidor. Bla är hela första sträckan; Berga by till Smågan helt olika vinter och sommar. Dessutom har det varit små variationer på UV90-banan varje år. Men till stora delar ska det nog inte vara svårt att hitta, det är ju som du skriver en vandringsled.
Henrik Vangenmo
1975 • Hunnebostrand
#6
10 juli 2020 - 00:18
1 Gilla 
Jag funderar också på att köra på plats. Hade tänkt springa riktiga tävlingen och har stuga i Lindvallen som jag åker upp till ändå. Frågan är bara hur jag tar mig tillbaka till Berga By. Det går buss från Mora kl. 15:50 så om benen och huvudet är med mig borde det gå fint.
Stockholm
#7
10 juli 2020 - 10:48
Gilla 
#6 Kul! Ja jag har också funderat på hur man kommer tillbaka till starten och kommit fram till samma sak, buss tillbaks från Mora.

Jag har dock ändrat mig gällande datum, jag kommer att springa den 15/8 istället. Dels för att tävlingen haft det datumet vid mina två tidigare starter men även för att lördagen den 15 augusti är den stora Hemmavasa-dagen. Tror det är mer aktivitet i Mora och i spåret då. Pratade med den ansvarige för Vasaloppsleden som gav mig det rådet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.