Löpning Övrigt 7 inlägg 2911 visningar

Cyklisten som fick nog

Björn
1962 • Det kuperade landskapet
#1
16 juli 2020 - 11:13
1 Gilla 
Där jag lever och cyklar är sämjan mellan trafikslagen väldigt god. Man visar respekt för varandra på det hela taget. De farliga situationer som uppstår beror oftast ouppmärksamhet och på obetänksamhet.

Annat trafikklimat berättar ”cyklisten” om. På den orten är trafikklimatet mycket hårdare. Personen ifråga vill vara anonym, så jag utelämnar uppgifter om kön, ålder och ort. Personen kallar jag därför i fortsättningen ”cyklisten”.

Cyklisten cyklar varje dag både som träning och transport, och har berättat för mig hårresande historier om farliga situationer där bilister har utsatt denne för livsfara både medvetet och omedvetet. Det har varit omkörningar där bilisten har tvärbromsat efteråt, prejningar och att saker har kastats ut från bilen mot cyklisten. Och så är det där med duscharna! Otaliga gånger har cyklisten spolats ner med spolarvätska från förbipasserande bilar.

Denna speciella dag var cyklisten ute på en tvåtimmarsrunda och hade redan blivit duschad två gånger, ovanligt mycket för att vara på en och samma runda. Det var en varm och torr sommardag så det fanns ingen anledning att spola av sina fönster, särskilt inte när man passerar en cykel. På slutet av rundan när cyklisten hade kommit tillbaka till stan kom den tredje nedspolningen, denna bilist verkar dessutom ha riktat om högra spolaren rakt åt sidan för att spraya ner cyklister maximalt. Då brann alla säkringar i huvudet på cyklisten. Med ögon svidande av den starka spolarvätskan och kokande av ilska och adrenalin lyckades cyklisten hålla bilen i sikte. Lite längre fram fastnade bilen i en kö vid ett trafikljus. Cyklisten kom ikapp och gled fram på utsidan av bilen, slet upp förardörren grabbade tag i en flaska och spolade ner föraren. Bilföraren skrek och skulle just rusa ur bilen när ljuset slog om till grönt och bilarna bakom började tuta. Cyklisten smällde igen dörren med orden ”tänk dig för innan du attackerar någon mer i trafiken”.
När cyklisten cyklade iväg kom denne på att det var flaskan med sportdryck som använts, inte vattenflaskan.

Jag själv skulle aldrig göra något sådant eller att rekommendera någon annan att göra det. Men jag har viss förståelse varför ”cyklisten” gjorde det.
1967 • Mysinge
#2
16 juli 2020 - 20:33
Gilla 
Cyklisten bör inte göra så, utan ta registreringsnumret på den bil som beter sig felaktigt. Ring sedan polisen. Den kommer förmodligen inte mer än högst ringa syndaren, men det räcker nog långt. Ett alternativ är att via bilregistret själv ringa. Hellre det, än att göra olagliga saker som hämnd för en uppfattad oförrätt.
Björn
1962 • Det kuperade landskapet
#3
16 juli 2020 - 22:16
2 Gilla 
Som jag skrev. Det är inget jag rekommenderar.

Av din kommentar uppfattar jag att du precis som jag bor och cyklar på en plats där trafikklimatet är mycket snällare och har därför ingen förståelse för vad dessa ständiga attacker gör med psyket.

Men att gång på gång utsättas för livsfara från personer som medvetet använder sina fordon som vapen. är något många vittnar om att de varit med om.
Även proffs intygar att de gång till annan spolas ner med spolarvätska. Detta är inte bara "en uppfattad oförrätt". Det är klart och tydligt en attack mot en annan människa när det inte finns någon anledning att spola av rutorna en varm och torr sommardag.

Att "cyklisten" efter att ha attackerats 3 gånger samma dag var nog droppen som fick bägaren att rinna över. "Cyklisten" är annars till vardags en trevlig och timid person.
Karel Friedl
1954 • Göteborg
#4
18 juli 2020 - 00:52
1 Gilla 
Ha…ha… hälsa Cyklisten att det finns dom som tycker att han verkligen gjorde RÄTT! 10x effektivare än tjat och anmälningar.
1967 • Mysinge
#5
25 juli 2020 - 14:26
Gilla 
Hämnd och rättvisa är inte samma sak. :-)
PO Hagberg
1962 • Stockholm
#6
25 juli 2020 - 17:46
Gilla 
Tyvärr händer ovanstående rätt ofta på Mälaröarna ute vid Ekerö
1954 • Arboga
#7
28 juli 2020 - 20:09
1 Gilla 
Det finns ju GoPro-kameror. En idé är att ha med sådana på cykelturerna, så finns det bildbevis i fall något händer. Åtminstone får man med regnr. i bästa fall.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.