Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2581 visningar

Fick huggande smärta vid högre undre revben.

1974 • Kristianstad
#1
25 mars 2021 - 02:22
Gilla 
Hej forummedlemmar.

Pier är mitt namn och löptränar några km var annan dag som jag har gjort under ca två år nu ovanpå ett arbete där jag rör mig mycket i vården. Häromdagen efter att ha tränat som vanligt och kommit hem samt suttit en stund framför TV,n var det dags att lägga sig och tar hunden i soffan som väger ca 14 kg för att gå in och lägga han vilket blivit rutin när han somnat och jag inte vill lämna han själv i annat rum. Då hugger det plötsligt till i höger sida vid lyftet med lätt vridning precis vid nedersta revbenet som håller i sig vid varje rörelse inklusive djupa andetag. Tar en värktablett en stund senare för att dämpa det hela i undran vad som hände men lyckas inte lista ut det hela när det efter några timmar har försvunnit igen. Fick sprickor på tre revben på höger sida för ett och ett halvt år sedan i samband med en MC olycka och den värken var inte rolig men skilde sig lite från denna senaste vid lyftet.Har upplevt det här någon gång tidigare i samband med samma rörelser.
Har en laktosintolerant mage men har svårt för att lista ut om det är revbenen, tarmarna eller kanske någon nerv som felat. Tacksam för varje svar.
Mvh Per.
1965 • Kungsholmen
#2
25 mars 2021 - 09:37
Gilla 
Jag har haft liknande kramper i över 10 års tid. Började då jag ökade på längden på löppassen. Vid ca 20 km krampade någon muskel strax under höger sidan nedersta revben. Jag kunde inte ens stå rakt, fick stanna och invänta att det släppte. I några år hände det då och då, ibland var krampen så hård att jag var öm i dagar efteråt.

Nuförtiden krampar det oftast efter löppassen, då jag böjer mig fram och tar av skorna, strumporna eller bara sträcker mig efter något. Då jag förra året gick upp ganska mycket i vikt kunde jag få kramper även under dagen men det är nu borta då jag gått ner igen.

1974 • Kristianstad
#3
1 april 2021 - 20:14 Redigerad 1 april 2021 - 20:15
Svar på inlägg #2
Gilla 
Tack för svaret. Precis som mina symptom och någon bekant sa att det kunde vara nerver mm vid rörelse som plötsligt gjorde att denna smärta blev ytterst kännbar. Ganska egendomligt när det blev svårt även med djupa andetag som påminde mig om en kollision med min motorcykel för något år sedan där smärtan var i stort sett liknande även om jag denna gång inte hade sprickor i revbenen. Det har som tur är inte återvänt sedan min forumfråga men precis som du beskriver ömmade det några dagar efteråt.
Önskar dig en bra dag när du läser och ha det gott. 😊👍
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.