Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 620 visningar

Problem med stortåled

#1
21 december 2020 - 08:05
Gilla 
Hej,

Jag är inte löpare men hittade hit efter googlande om problem med min stortå-led. Kanske någon har en ide vad mina besvär beror på?
Jag spelar mycket ishockey och haft problem med höger stortåled under en längre tid. Det började med en kraftig inflammation som höll i sig i 7-8 veckor innan jag fick en kortison-spruta som helt tog bort de besvären. Har varit hos ortoped som sa att de beror på begynnande artros i stortåleden.
Idag finns det ingen svullnad alls i tån, men får ont i leden (insidan) vid belastning, särskilt vid frånskjut "sida till sida" (är målvakt, så man flyttar sig mkt sida till sida med belastning just på insida av stortåleden).
Ju hårdarde jag skjuter ifrån desto mer säger tån ifrån, lite som en "ilande"/"stickande" känsla.
Det känns märkbart också om jag trycker med tummen mot stortåleden från insidan liksom.
Efter konsultation med min ortoped så kan det även vara något annat som ligger bakom besvären, iom att artrosen är i tidigt skede och har fortfarande rätt bra rörlighet i leden. MR är beställd när nu den blir av, men tänkte höra här om nån vet vad det kan bero på och vad man kan göra åt besvären?
Många typer av träning är helt uteslutet, såsom skridskor/springa mm. Men besvären kommer även vid annan typ av träning som t.ex marklyft när det blir ett tryck på tån/leden.
Känns liksom som att den blivit svag och nära till att "kollapsa" ibland.
Har provat pelott, tejpa osv men inget hjälper. Har inga större besvär när jag går vanligt, men kompenserar nog litegrann undermedvetet.
Kan det vara nån sena eller muskulatur som måste läka?
Ortopeden trodde också att det ev kunde vara nåt relaterat till sesamioderna under foten?

Vet att det är en riktigt longshot detta om nån vet vad det kan vara, men håller på i bli galen på detta nu. Är bara 40 år och vill absolut inte hänga upp skridskorna än.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.