Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 2234 visningar

Jaybird Vista eller Jabra Elite Active 75t?

Per
1985 • Östersund ä
#1
24 december 2020 - 20:59
Gilla 
Jag har total beslutsångest. Vilka hörlurar ska jag välja? Jaybird vista eller jabra elite active 75t? Jag har läst och kollat recensioner och produkt-vs-produktartiklar och det verkar vara jämnt skägg och att det är tycke och smak som får avgöra. Men jag kan inte bestämma mig. Just nu skulle jag välja jaybird för att de är billigare, eller jabra för de enda andra träningssnäckor jag har haft var ett par Jabra.

Någon som har erfarenhet av båda? Eller ett av par och kan säga något? Jag har panik
Daniel
1979 • Stockholm
#2
25 december 2020 - 17:32 Redigerad 25 december 2020 - 17:39
Gilla 
Jag har ett par jaybird vista, tyvärr passar de inte mina öron. Och ljudet är dåligt i förhållande till priset (men kanske ok för true wireless träningslurar?).

Jag skulle rekommendera att försöka få möjlighet att testa de hörlurar du är intresserad av, helst under de omständigheter du tänkt använda dom (löpning?).

Läser man recensioner så ska det vara mycket bas i jabra-lurarna, jaybird är väldigt ljusa i ljudet, vad man föredrar är ju en fråga om tycke och smak, för musik vill man kanske ha mer bas och om man i första hand lyssnar på podcasts kan ett ljusare ljud passa bättre.

Jabra verkar också ha acceptabelt ljud vid telefonsamtal vilket inte verkar vara speciellt vanligt för träningshörlurar.

Så av dessa två skulle jag välja Jabra, eftersom för mig personligen blir det knappast sämre än jaybird vista :-)
1980 • Mölnlycke
#3
25 december 2020 - 21:50 Redigerad 25 december 2020 - 21:50
Gilla 
Jag har jaybird vista nu och använde tidigare jabra elite active 65t. Jabra tappade volymen i en snäckan men när dom funkade var dom bättre.
Per
1985 • Östersund ä
#4
25 december 2020 - 23:43
Gilla 
Var inte möjligt att få testa. Inte heller returrätt vid öppnad förpackning. Velade länge och väl men valde till slut Jabra. Dock när jag kom hem märker jag att någon måste gjort en fuling för när jag tar fram dem är ena snäckan full med öronvax. Inspekterar kartongen och ser att det finns tecken på att den har öppnats och sen stängts igen. Så blir till att lämna tillbaka dem imorgon. Sista paret på den butiken men ska finnas på en annan i stan så får ta och pallra mig dit. Nu är jag dock orolig över att de ska tro att det är jag som försöker på en fuling....
Daniel
1979 • Stockholm
#5
26 december 2020 - 10:03 Redigerad 26 december 2020 - 10:03
Gilla 
Borde ju inte vara något problem att lämna tillbaka om butiken är intresserad av att ha en nöjd kund.. Annars får du stå på dig tycker jag.

Tyvärr är det synd att man inte kan prova den här typen av produkter som är så individuellt om de passar eller inte. Visst, inte så fräscht att få någon annans öronvax, men ganska onödigt att slänga ut tusentals kr på hörlurar som inte passar.
Per
1985 • Östersund ä
#6
26 december 2020 - 15:21
Gilla 
Det var inga problem att lämna tillbaka. Håller verkligen med dig om att inte få prova. Så mycket borde butiken inte förlora på att ha några testexemplar kontra kunders upplevda känsla av service.
Så det blev med andra ord ett par Jabra. Ligger i dvala just nu men kan återkomma med mina tankar efter några träningspass ifall någon annan skulle snubbla över tråden.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.