Ont i utsidan av foten utan upplevd skada - Löpning
Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1491 visningar

Ont i utsidan av foten utan upplevd skada

Patrik
1978 • Swe
#1
6 februari 2021 - 10:15
Gilla 
Det hände något märkligt för ca 2v sedan. Jag satt i en stol och när jag reste mig därifrån för att gå och lägga mig så upplevde jag det som att låste sig i foten. När jag sedan låg i sängen så hade jag svårt att sova pga smärta som påminner om kramp i foten. Men den höll i flera timmar. Jag försökte skaka och stampa med foten för att det skulle släppa men det hjälpte inte. På morgonen var det bättre och krampen försvann. Däremot kunde jag efter det inte vrida på foten inåt utan att få ont.
Exempelvis om jag försöker göra cirklar med foten, så gör det ont när vänsterfoten skall följa cirkelrörelser från "klockan 12 till klockan 3". Jag har också märkt att om man sätter sig på foten så vrids den inåt och det gör ont.

Det smärtar på utsidan av foten ungefär mellan lilltån och hälen.
Jag kan gå/springa precis som vanligt. Tåhävningar funkar fint. På något sätt påminner smärtan lite om en stukning, men jag har inte sett något blåmärke eller liknande. Jag upplever inte heller att det gör ont att trycka på foten.

Någon som har varit med om något liknande eller vet vad som kan ha hänt? Det är som sagt 2v nu och jag märker inte att det blir så mycket bättre. Jag har inte trampat snett eller något sådant som skulle kunna förklara smärtan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.