Vilsen gällande problem med stor tån.. - Löpning
Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 916 visningar

Vilsen gällande problem med stor tån..

#1
21 februari 2021 - 20:06
Gilla 
Hej!

Jag har sedan 2 månader tillbaka haft problem med min stor tå, mina problem är följande, jag kan känna av sesamoiditis kulan under tån och rör jag den så kan jag röra min tå, när jag går en mindre promenad på 1 km så känns det som att tån blir stel och att man går på nålar som trycker mot nageln.. Jag har varit hos 3 sjukgymnaster, en privat vc och en naprapat, lagt ut nästan 2 tusen kronor på pelotter och olika inlägg och jag börjar bli trött på att vara inlåst i min lägenhet för rädslan att inte göra detta värre..

Har nån av er nån erfarenhet av det här?
#2
21 februari 2021 - 20:15
Gilla 
Lite backstory, under december månad så gick jag ut och gick en promenad i mina nu gamla vinterskor då mina vanliga skor hade hål i och kände av en liten smärta ovanpå foten och tänkte bara på att jag var ovan med skorna då jag inte kände nåt med mina vanliga skor om jag gick samma sträcka, växlade mellan skorna under hela december och i början av Januari så gick jag på ett gympass och kände då av en smärta på framfoten istället men återigen tänkte på att de kan vara skorna jag inte är van med ännu, gjorde klart gympasset(Benpass) och när jag körde vadpressen så gjorde de lite ont men inget som gjorde akut ont. Samma kväll så fick jag extremt ont i foten och bokade en tid dagen efter till sjukgymnast som sa att det är en överansträngig och jag borde vila i 2 veckor vilket jag gjorde, efter dom 2 veckorna så gick jag ut på en promenad igen och kände efter 6km att min stor tå blev stel och gjorde lite ont och när jag kom hem så kunde jag känna av sesamoiditis och då kunde jag röra tån många grader med att bara röra på sesamoiditis benet. Jag har nu avlastat foten och som jag skriver i mitt första inlägg testat ALLT möjligt..

Jag glömde tillägga att jag inte har nån smärta vid sesamoiditis övh, det jag känner nu är en smärta på leden strax innan tå nageln om ni förstår vart jag menar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.