Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2504 visningar

Total hamstring ruptur

Göteborg
#1
3 maj 2021 - 21:02
Gilla
Hej!
Opererade min hamstring i måndags 3/4 efter en total ruptur. Undrar om det är någon annan som har varit med om samma skada och kan dela erfarenhet kring rehab?

Mvh

Martina
1971 • Västerås
#2
11 maj 2021 kl 13:45
Gilla
Hej
jag har precis gjort samma sak. Drog alla tre fästena 16 april, opererades 23 april. Så jag håller på med rehab för fullt. Påbörjade "träningen" direkt den 17 april. Nu är det övningar enligt Asklings studie och Fysioterapeuten. Går oftast även 3-5 km om dagen fördelat på flera pass, viktigt att ta mycket korta steg - går med kryckor men avlastar inte så mycket faktiskt. Verkar gå bra för mig, har inte direkt ont och får mest hålla tillbaka.

Jag tror på rörelse och vila kombinerat. Jobbar heltid stående vid skrivbord blandat med rehab och viss liggande vila.

Sprang en del innan skadan men är inte supertränad på något vis, mest envis...
Göteborg
#3
19 maj 2021 kl 00:38
Gilla
Hej!
Drog också alla mina fästen i slutet på mars, tog ca 4 veckor innan op. Jag opererades 26/4 och kör nu rehab varje dag, i kombination med promenader.

Jag har ingen smärta och eller så, upplever bara en tydlig svaghet i vänster ben. Tar mig fram med kryckor utomhus som stöttning, hemma går bra utan. Ska träffa sjukgymnasten imorgon för nya övningar, hoppas på mer. Tråkigt att man måste ”hålla tillbaka”.

Innan skadan tränade jag mycket på gym, sprang ibland men inte jätte ofta. Saknar dock att springa nu och att lyfta tungt...
Måste va sjukskriven just nu så jag går väldigt mycket i mitt arbete som sjuksköterska.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.