Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 3370 visningar

Göteborgs halvmaraton/maraton

1978 • Lindome
#1
17 januari 2009 - 21:35
Gilla
Brukar springa på Säröbanan och är sugen på att testa exakta sträckan för Göteborgs halvmaraton. Vet att det startar vid Slottsskogsvallen och vart vändpunkten är, men blir inte klok på hur sträckan går från Slottsskogsvallen ner på cykelbanan (distansen blir för kort så som jag mäter den). Nån som sprungit loppet och kan förklara (eller rita upp karta på början - från start till Marklandsgatan eller nått?)

Tack för hjälpen!
Per M
1964 • Uddevalla
#2
17 januari 2009 kl 23:11
Gilla
Jag gör ett försök:
Start vid mållinjen på Slottskogsvallen sedan ca 250 m inne på stadion innan man kommer utanför den, därefter ca 150 m på "grus", ta till höger vid vägen (ser ut som en slags vändplats- nu är du i höjd med startlinjen till Gbgvarvet). spring på trottoaren svagt uppför, när det går nerför igen passerar du infarten till en bensinmack, ca 50 m efter den springer du "ovanför" spårvägen, sväng till höger direkt efter du passerat ovanför spårvägen så har du en utförsbacke på ca 30 m så är du sedan nere på cykelbanan. Jag tror det är en km-markeringar på cykelbanan.
Måttangivelser är ungefärliga. Vill du ha mer exakta uppgifter- fråga igen så kan kanske ngn annan bistå med det!
1963 • Göteborg
#3
17 januari 2009 kl 23:26
Gilla
Om du hade gått in och kollat i tävlingskalendern så var Göteborgs Marathon för 2009
inlagt med karta. http://www.jogg.se/?sida=map&id=150673
Jag orkade dock inte lägga in halvmarathonbanan också, men ta du bara ett varv så stämmer det. Vändpunkten strax före Amundön (vid båtuppläggningen) är utmärkt med sprejfärg i asfalten. Km-markeringar syns på din högra sida i asfalten längs banan.
1978 • Lindome
#4
18 januari 2009 kl 00:10
Gilla
Tusen tack för hjälpen. När jag väl är ute på cykelvägen vet jag hur jag springer/när jag vänder - men jag kunde inte se hur man tog sig dit från Slottsskogsvallen på rätt sätt. Men kartan du länkade till Tympling är ju tydlig och bra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.