Löpning Träning 4 inlägg 1175 visningar

Sjukdom och träningsprogram

Per
1985 • Östersund ä
#1
2 juni 2021 - 09:07
Gilla 
Följer för första gången ett träningsprogram och åkte på en förkylning förra veckan så blev ett break i 9 dagar. Hur ska jag tänka nu när jag ska återuppta? Hur hade ni gjort? Trnnngsprogramet har jag knåpat ihop efter inspiration av boken ”löpträning mitt i livet”. Jag var inne i övergångsfasen och vecka 4 av 6 när förkylningen slog till. Idag löpte jag för första gången och det kändes bra. Tänkte ta 2 turer till i veckan och komma igång mer ordentligt nästa vecka med en viss upptrappning. Men, bör jag återuppta programmet där jag var och med det förskjuta slutet med två veckor? Eller hoppa över sista två veckorna av övergångsfasen och starta med den specifika fasen som är på 4 veckor? Eller köra klart övergångsfasen och korta ner specifika fasen?
Jag har egentligen inget datum eller nåt som jag satsar mot och med det deadline för programmet mer än att det vore skönt att få släppa det och ut och njutspringa haha.
1967 • www.sapiens.se
#2
2 juni 2021 - 10:33
5 Gilla 
Eftersom jag skrivit programmet så tycker jag att du återupptar det där du var när du kommit igång! :-)

Och rent krasst, har du inget tävlingsdatum eller datum när du vill vara i form för en viss distans så tycker jag du kan skippa den specifika fasen!
Per
1985 • Östersund ä
#3
2 juni 2021 - 13:18
1 Gilla 
Wow, mäktigt att få svar av författaren själv! Tack för det!

Förstår hur du tänker med att skippa den specifika fasen men då hela tanken är att pressa tiden på milen, alltså sätta mig i en form när det kan göras mest möjligt typ, vill jag ha med delen. När inga lopp finns så tänker jag att efter programmet har jag en massa ”fantasiliopp” i min skalle där jag kan pressa tiden.

Jag återupptar programmet känns det som, mycket på grund av att jag inte har några datum för lopp eller liknande. Ändå var väl att jag känner mig lite redo för nån vecka öl och slappande haha.

Tack för svar och tack för en bok som fick mig att reflektera över mitt upplägg och syfte med löpningen!
1967 • www.sapiens.se
#4
2 juni 2021 - 20:00
3 Gilla 
Då förstår jag att du vill köra den specifika! :-)

Tack för dom orden och lycka till med träningen, vi kanske ses i Östersundspåren när coviden är över (jag är normalt där och jobbar då och då).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.