Fodmap-anpassad kost under träning/lopp - Löpning
Löpning Kost & Näring 4 inlägg 965 visningar

Fodmap-anpassad kost under träning/lopp

1984 • Farsta
#1
6 juni 2021 - 21:12
Gilla 
Hej

Jag har IBS och genomför just nu en fodmap, vilket är en typ av utvärdering för att avgöra vad jag kan och inte kan äta (vad som skapar symptom).

Just nu tar jag med mig banan och jordnötter på mina långpass men skulle gärna vilja addera något annat eftersom det i längden blir tjatigt. Är det någon som har bra förslag?
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#2
7 juni 2021 - 12:32
Gilla 
Kristoffer!

Delicatobollar var låg fodmap tidigare, tror att de är det fortfarande. Har du Monash-appen? Den är bäst!
Jag klarar Maurtens sportdryck och gel, men det är ju dyrt som sjutton. Jag klarar även Tailwinds produkter och har blivit mycket förtjust i deras Rebuild i smaken salted caramel. Det är den första proteindryck som jag tål OCH tycker är lätt att dricka!
TuttiFrutti-godis funkar också och bilar. Förr kunde jag få tag i några av Bonk Breakers bars och jag tålde några av dem. Nu tror jag inte det går att hitta i Sverige och då har det inte blivit av.

Har du genomfört elimineringen och är i återinförandefasen? Tål du siktat dinkelmjöl? Jag har gjort surdegsbullar med siktat dinkelmjöl och det är superhärligt att ha med sig! Du kan även göra tex plättar eller pannkakor med olika fyllning, gärna förpackade i portionsbitar.

Lycka till!

Kram,
Jenny
Stefan Ödman
1970 • Skövde
#3
8 juni 2021 - 07:54 Redigerad 8 juni 2021 - 07:54
Gilla 
Måste du verkligen äta något när du springer långpass?
Det beror ju på hur långa dina långpass är förstås...)
1984 • Farsta
#4
8 juni 2021 - 15:58 Redigerad 8 juni 2021 - 15:59
Svar på inlägg #2
1 Gilla 
Tack för många bra förslag! Kommer testa några av dem. Kan äta en del just nu i alla fall, är i den tredje fasen då jag återinför röda livsmedel.

Stefan: ja det är en bra fråga. Det har påverkan på mina energinivåer men de kanske bara är inbillning. Ska kanske testa någon gång att avstå, och bara dricka vatten. Mina långpass ligger på 3-4 mil eller mer.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.