Träning och kost - Löpning
Löpning Träning 2 inlägg 2219 visningar

Träning och kost

Rebecca
1998 • Karlstad
#1
20 april 2020 - 17:58
Gilla 
Jag har löptränat i ca 1 år och 4 mån, springer mellan 5-10km 3-4ggr/vecka. Vill utvecklas och orka springa längre, ett mål jag har är att köra en halvmara antingen iår eller nästa år.

Har någon tips på hur man kan träna för längre distanser?

Och råd ang. Kosten från mer erfarna löpare, hur man ska eller är bäst att äta innan och efter ett löppass. Haft lite dålig relation med mat tidigare men har blivit bättre, vill äta för att orka springa långt.
Åsa
1983 • Fagersta
#2
20 april 2020 - 18:55
Gilla 
Börja med att smyga på nån kilometer på dina vanliga pass, öka långsamt och känn efter om kroppen är redo. Du har inge data loggat här på jogg så det ör svårt att tipsa individanpassat. En annan bra regel är att sänka snittempot när du ämnar köra långt, sliter mindre och du kan bygga på.

Kosten är viktig. Ta kontakt med en expert speciellt om du har haft en sämre relation med din kosthållning. Personligen äter jag numera mycket mer än jag någonsin gjort och orkar det jag vill. En stadig frukost, rejäl lunch, bra middag och så fruk/nötter/m.m däremellan. Tar extra tillskott, då jag trots bra mat har brister.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.