Triumph 18 rätt för mig!? - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 1093 visningar

Triumph 18 rätt för mig!?

1981 • Malmö
#1
13 juli 2021 - 04:02
Gilla 
Hej!
Jag är ny på forumet och inte jätte insatt i det här med löparskor men har beställt ett par triumph 18. Men har efter lite mer efterforskningar börjat bli lite osäker på valet:)!
Jag är relativt ny på distanslöpning men har tränat och tävlat i mycke annat friidrott/ fotboll blandannat. även om de va rätt många årsen nu:/
Så jag har några frågor!
1. Hur bra funkar de i tempo på 4-5 min/km?
2. Är de bra eller dåliga om man har lite dålig balans i knäna efter gamla operationer!?

Kan tillägga att jag sprungit i ett halvår nu i perrigrin 8 men springer mest på hårda grusvägar och de går väl sådär på de lite längre passen. jag har dessutom tänkt att trappa upp träningen o testa mina gränser som snart 40 åring med huvud fokus på milen!
Martin Syk
1983 • Göteborg
#2
13 juli 2021 - 20:46 Redigerad 13 juli 2021 - 20:47
Gilla 
Triumph 18 är i min mening en skonsam träningssko som fungerar bra för mängdträning. Får ett extra plus för att den ändå bjuder på viss löpkänsla trots komfort och stabilitet med lite "pop" vid frånskjut.

Tycker den klarar olika underlag bra, även i regn. Känns något hög för de mindre och ojämnare stigarna, men i lägre farter ändå ok.

Har sprungit i mina ca 20-40 km i veckan sedan i höstas (=ca 1200 km) i ca 4-5 min/k och de känns inte direkt slitna, även om mellansulan inte ger riktigt samma pop längre. Personligen väljer jag andra skor än dessa om jag vill springa i högre farter, intervaller, olika trösklar och liknande.
1957 • Tullinge
#3
13 juli 2021 - 21:26
Gilla 
Triumph är underbara skor, själv köpte jag ett nytt par i lördags för jag vet inte vilken gång i ordningen!
Men enligt mig kommer de bäst till sin rätt på de långa, lugna passen. Skonsamma, väldigt väl dämpade, bekväma... men kanske inte ett förstahandsval för de snabba passen.
Köp 2 par vetja - ett par Triumph och ett par "snabbskor"!
1981 • Malmö
#4
13 juli 2021 - 21:35
Gilla 
Hej! Tack för de utförliga svaret:)! Ja det är ju det där med fart passen som bekymrar mig lite har inte råd just nu och köpa två nya och trail skorna funkar inget vidare för intervaller eller tempo pass över huvud taget inte på de underlagen jag springer på iallfall. Men det va ju positivt att de funkade bra i 4-5 tempo och greppet verkade bra:)! Jag får väl hoppa över intervallerna tills i höst o köpa ett par saucony endorfin speed då som komplement kanske!? Eller finns det mängdtränings skor som funkar bättre till allt!? Just nu ligger jag på ca 3 mil i veckan men ska trappa upp till 4-5 under hösten är det tänkt.
1979 • Enskede
#5
13 juli 2021 - 23:09
1 Gilla 
Jag tycker inte du behöver vänta med intervaller tills du köpt speed. Triumph funkar att springa intervaller i, även om det går bättre med andra skor. Förhoppningsvis får du en bra överraskning när du skaffar snabbare skor i höst.
Nu verkar speed vara ganska skonsam av vad jag läst, men annars är det ju en fördel att börja springa intervaller med Triumph som är väl dämpade.
1981 • Malmö
#6
14 juli 2021 - 00:07
Gilla 
Ok tack för inputten! Jag försökte komma undan intervallerna där haha!
Får skorna förhoppnings vis i morgon o är riktigt sugen på att ut o springa och se hur de är, antar att de skiljer sig ganska mycket från mina saucony perigrin:)! Jag håller tummarna att mina knän inte börjar krångla bara.
Tack för alla bra råd och info!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.