När ska jag börja öka kaloriintaget? - Löpning
Löpning Kost & Näring 4 inlägg 1349 visningar

När ska jag börja öka kaloriintaget?

1985 • Malmö
#1
2 augusti 2021 - 11:53
Gilla 
Jag har den senaste månaden levt på ganska kraftigt kaloriunderskott för att gå ner i vikt. Viktnedgången går bra, men löpningen blir så klart lidande. Jag tar mig fortfarande runt, men orken finns så klart inte där.

Nu börjar Göteborgsvarvet (11 september) närma sig och jag funderar helt enkelt på långt innan jag behöver återgå till normal kost för att kunna prestera? Ett par dagar?, En vecka? Ännu längre?
Ja jag har som sagt ingen aning….
1980 • Åby
#2
2 augusti 2021 - 16:53
Gilla 
Om du legat på ett hårt underskott kan det vara bra att sluta med det såhär en månad innan och se till att du får i dig tillräckligt för att inte gå sönder.

Ett tips är att (om du inte redan gör det) räkna dina makronutrienter och välja framför allt fett med omsorg samt att ligga strax under din energibalans (jag brukar välja bort sås och sen bara se till att inte äta skit, svårt att nå upp till balansen då utan att trycka mängder av avokado) och börja se över tänkt tävlingsfart och att testa att tillföra energi på längre pass så du inte bonkar av den anledningen iaf.
Hasse A S
1953 • Munkedal
#3
2 augusti 2021 - 22:17
Gilla 
Håller med Mattias. Det är nog bra att börja komma i "kaloribalans" redan nu. Om du ska få ut nåt av träningen är det viktigt med energi.
1985 • Malmö
#4
3 augusti 2021 - 08:51
Gilla 
Tack för er input. Det är kanske som ni säger lika bra att öka intaget redan nu.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.