Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 1248 visningar

Träningsklocka/appar, tolka all information

Bek
1978 • VGR
#1
23 augusti 2021 - 18:52
1 Gilla
Funderar på att köpa en mer avancerad träningsklocka (lutar åt Fenix 6), mest för kartfunktionen så man kan lägga in rutten i förväg någonstans man aldrig varit och bara springa eller promenera iväg.

Två frågor:
1. Om man vill ha kartfunktionen, finns det några bra alternativ till Garmin Fenix 6, finns en 945 som kostar aningen mindre. Har dålig koll på andra märken.
Kanske fungerar med någon enklare enhet att ha på armen och ha den kopplad till telefonen. Den brukar ändå vara med i en midjeväska.

2. Undrar om någon brukar använda all info som samlas in med hjärtfrekvens, tempo, syremättnad, HRV. Finns det några appar som sammanställer det på användbart sätt och hjälper till att anpassa träningen? Eller om någon klarar tolka allt själv.
Jag är ren motionär, inte avancerad alls. Med andra ord inte nödvändigt utan bara kul att krångla till det och optimera det jag ändå tränar.
Vidar Skullerud
1986 • Uppsala
#2
23 augusti 2021 kl 21:34
Gilla
Tror du måste välja Pro för att få kartor på Fenix 6, annars funkar även 945 som du var inne på. Kan vara värt att kolla upp Coros Vertix
Bek
1978 • VGR
#3
24 augusti 2021 kl 07:26
Gilla
Jo, var egentligen Pro/Saphire modellerna jag funderar på. Finns i och för sig linjer att följa i de enklare modellerna (breadcrumb-kartor). Och tillsammans med telefonen börjar jag fundera på om det inte räcker. Mest jag som känner ett inre behov av att köpa toppmodellen.
Det som krånglar till beslutet lite till är att det borde släppas en Fenix 7 som ingen vet när den kommer eller vad den kommer ha för funktioner. Samma sak där, vill ju ha toppmodellen så släpper de 7 strax efter jag köpt min 6 Pro blir jag ju tjurig.
När de släpper 7 bör 6 sjunka i pris och säljas ut om man nöjer sig med den.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#4
24 augusti 2021 kl 18:06
Gilla
Bek,

Runalyze.com är en sida för analys av diverse parametrar. Jag har den, men det är hemskt detaljerat så jag orkar sällan kika på det! Jag har viss utbildning, men inte på den detaljnivån.

Jag gjorde test med Tobias på UTP - uthållighet Träning & Prestation. Då fick jag hjälp att tolka siffrorna. Jag gjorde tester på distans, vilket passar mig som inte gillar löpband. Det innebar att jag inte gjorde laktattester, men det var ändå bra tester. Om jag haft önskemål att träna mot ett särskilt mål, tex att bli snabbare på milen, då hade Tobias kunnat förklara vilken typ av pass jag bör köra för att utveckla de kvaliteter som behövs. Nu hade jag inte något specifikt mål, så våra samtal hade inte fokus på just det.
https://www.utop.se/

Kram,
Jenny
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.