Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 1332 visningar

Tips på trailskor och rygga!

1983 • Stockholm
#1
20 juli 2022 - 00:49
Gilla
Hej!
Behöver lite tips inför inköp av trailskor och löparryggsäck. Springer i ett par utnötta Nike zoom terra Kiger 3 och de är faktiskt de bästa terrängskorna jag sprungit i. Vet ej om de anses vara bra skor, men för mig fungerar de utmärkt! Bra markkontakt, bra utrymme och bra grepp. Testade senaste versionen, nr 8, och de var hemska. Framfötterna domnade bort efter 2 km löpning. Inte alls samma typ av sko som innan. :(
Spanade lite på Altra Lone Peak. Vad har ni för erfarenheter av dem?

Behöver även köpa en ny rygga. Ska sitta stabilt utan att hoppa och skava, några tips där?

Ska tillägga att jag springer ett långpass på ca 2 mil i veckan och ett kortare intervallpass. Får problem med knän och benhinnor om jag ökar på mer än så. Men funkar bra för mig just nu med livet som småbarnsförälder.

Tacksam för tips!
/Petra
Stockholm
#2
20 juli 2022 kl 08:08
1 Gilla
Svårt att veta vad du gillar men jag kör på Hoka Speedgoat, Hoka Mafate och Hoka tecton x. Som rygga kan jag rekommendera Salomon Adv skin 12, den sitter som ett skinn. Finns även med färre liter.
1977 • Örebro
#3
21 juli 2022 kl 19:42
Gilla
Det låter som att du skulle trivas i ett par Salomon Sense 4 Pro.

När det gäller rygga kolla på Salomon Sense Pro 5 set.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#4
21 juli 2022 kl 20:53
Gilla
Titta på de nya Salomon Pulsar Trail, får fina betyg av de kända testarna.
Bek
1978 • VGR
#5
23 juli 2022 kl 10:41
Gilla
Ingen koll på trailrunning, har däremot letat efter ryggsäckar som är till för att springa med. Givetvis vill man prova ryggsäcken, dessvärre svårt att hitta något större utbud någon butik.
Välj mellan löparväst tex Salomon Sense Pro. Eller mer riktig ryggsäck, jag tittade på Ospray Talon 11 (satt inte så bra på mig). Sedan har Osprey Något mellanting som heter Duro (unisex) eller Dyna för kvinnor. Har inte sett dessa i någon butik dock.

Inte ersättning för ryggsäck men min telefon som är lite för stor att ha med sig sitter stadigt i ett "Flipbelt". Elite-modellen han gummi/antiglid mot kroppen och dragkedja så du slipper dra den över benen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.