Löpning Kläder, Skor & Prylar 11 inlägg 3133 visningar

Trailskor - behöver tips!

Sara
1987 • Åre
#1
1 juli 2021 - 00:57
Gilla
Jag letar efter en trailsko som är hyfsat stabil. Har asics gt 2000 för grusväg vilket är perfekt, kayano har för mycket pronationsstöd men helt neutrala skor funkar oftast inte. Hittade hoka speedgoat som var tillräckligt stabil, foten faller inte inåt trots att den är neutral. Men den är så mjuk att jag upplever ett tryck i hålfoten för att foten sjunker ned så mycket. I övrigt kändes den perfekt. Jag vill ha mycket dämpning men tydligen inte så mycket som speedgoat har.

Sommar och höst springer jag mest på fjället så det är vad skon ska användas till. Jag tror jag har normala mot smala fötter, skor med väldigt bred tåbox upplever jag att jag glider omkring i.

En runda i butikerna här gav inte så mycket och har långt till närmsta stad... Skulle behöva tips på vilka modeller som kan vara värda att kika på. Testade salomon speedcross och tyckte den kändes högklackad, hård och foten föll inåt. Speedgoat var mest lovande, om jag inte hade upplevt trycket i hålfoten.

Tacksam för idéer!
1989 • Alingsås
#2
1 juli 2021 kl 08:01
2 Gilla
Till att börja med skulle jag föreslå att du tränar dina fötter lite. Låter som att du ev. skulle behöva det - när skriver att du får lite besvär i olika skor!

Mitt heta tips på skor: VJ Irock - en återkommande rekommendation från mig :P Greppet är magiskt, men den är ganska smal - men då kanske det kan passa dig. Sitter som ett smäck på foten och tar sig fram lätt och brötigt på fjället. (fastnar inte i mossen :P)
1971 • Nykvarn
#3
1 juli 2021 kl 08:56
Gilla
Hokamodellen som är aningen mindre dämpad än Speedgoat men fortfarande väldämpad och mjuk med hög komfort och väldigt skön löpkänsla då den ändå är relativt lätt är Torrent 2.

Den är lite långsmal i passformen. Jag har normalbreda fötter och tåboxen känns absolut inte för bred. Jag har provar trailskor från Inov8 (Xtalon), Icebug (Oribi) och Salomon (Sense Ultra) och något mer märke men Hoka Torrent är den överlägset bästa trailskon jag sprungit i. Fungerar också bra på vintern på snö och också hyggligt på vägen till skogen. Överraskande bra grepp förutom kanske i väldigt mjuk lera, med tanke på att sulan inte är sugeragressivt mönstrad.
Sara
1987 • Åre
#4
1 juli 2021 kl 14:31
Gilla
Tack för tips! Jag tror inte jag behöver träna fötterna, har i princip inga problem alls. Problemet är att jag pronerar lite och det är svårt att hitta trailskor då.
Sara
1987 • Åre
#5
1 juli 2021 kl 14:38
Gilla
Tack, Torrent låter ju värd att testa. Kollat lite på den men orolig att den också skulle vara för mjuk = tryck i hålfoten. Ska se om den finns att beställa nånstans, jag tycker det verkar väldigt utplockat just nu... Och jag har väl vad som är vanligaste damstorleken också, 38.
Tobias Eriksson
1983 • Oskarshamn
#6
1 juli 2021 kl 22:04
Gilla
#4 Får du ont av att du faller inåt behöver du träna för pronation är helt naturligt och inget som ska "motarbetas" eller motverkas med skor.

Det är en lång och seglivad myt.
Sara
1987 • Åre
#7
1 juli 2021 kl 23:37
Gilla
Jag får inte ont, jag tycker bara inte att det är bekvämt. Eftersom jag i princip aldrig får ont i fötter, knän eller nånstans trots att jag springer mycket känner jag mig trygg med att fortsätta som jag gör. Jag är inte intresserad av att ändra nåt som uppenbarligen fungerar bra för mig utan vill bara hitta trailskor som jag upplever bekväma. Jag vet att många är emot pronationsskor, anser att minimalistiska skor är grejen osv osv men jag är jättenöjd med att kunna springa långt och smärtfritt.
Ola Svensson
1979 • Asarum
#8
2 juli 2021 kl 10:10
Gilla
Slänger ut några tips, gillar du Asics så finns Asics Gel Trabuco.
Jag har haft en version av den för många år sedan.
En kompis köpte precis VJ Ultra vilka han är väldigt nöjd med. Jag har VJ iRock 3 men det är ingen "skön" sko för lugna myspass utan lämpar sig enligt mig mer för tävlingar och snabba pass.
Jag tycker att New Balance Summit Unknow v2 ser spännade ut men jag har ingen erfarenhet av den skon.
1981 • kaxås
#9
2 juli 2021 kl 10:15
Gilla
Kör med vj-xrem och scott kinabalu RC tycker de är stabila men har inget problem med att pronera, tror dock de kan funka. Funkar iaf fint på långa sträckor i terrängen. RC rullar oxå bra på grusväg.
Stockholm
#10
3 juli 2021 kl 08:21
1 Gilla
Köp trailskor från tillverkare som även har modeller för orientering. Inov8, VJ, nvii.

Undvik skor från asfaltsföretag som slängt fram lite trailskor.
Sara
1987 • Åre
#11
10 juli 2021 kl 23:28
Gilla
Tack för alla tips! Har tagit en runda till i butikerna, gett upp och nu beställt hem några alternativ. Hoppas nåt kommer funka, har ju egentligen inga "problemfötter" men lyckas ändå inte hitta det som känns rätt...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.