Löpning Träning 3 inlägg 2249 visningar

Eget träningsprogram till Garmin

#1
30 oktober 2022 - 13:35
Gilla
Jag har en dröm...
Jag skulle vilja göra ett eget träningsprogram som sedan "poppar up" i min Garminklockan när det är dags. Jag menar inte det där krångliga med att skapa i Garmin Connect i tusen steg och sedan flytta över till kalendern ett i taget utan jag vill ha nåt smartare.

Min dröm är av typen att man skriver sitt program i exempelvis excel med utvalt antal parametrar och sedan "importerar" till Garmin Connect fvb till klockan.

Nån mer som har samma dröm? Nån som vet om det är möjligt och i så fall hur?
1967 • Torslanda
#2
30 oktober 2022 kl 14:52
4 Gilla
Det finns tyvärr bara två sätt att göra det på, antingen skapa dem manuellt och schedulera dem eller importera från Trainingpeaks eller FinalSurge. Dock är det inte så tidskrävande att skapa passen. Det finns inte så många olika typer trots allt, det är mest antalet reps eller längden som skiljer sig åt. Om du t.ex skapar ett zon 2 pass om 1 timme så kan du sedan kopiera detta och ändra tiden till det du vill ha på en annan dag och droppa det i kallendern så det kommer till klockan. Gör så nästan för alla mina pass. Skapade ett 10 tal grundpass som sedan kopierats och editerats för att ta hänsyn till längd, antalet reps, puls eller vad det nu är. Tycker det funkar supersmidigt faktiskt. Jag har nu över 100 olika pass sparade så för en ny vecka drar och släpper jag bara det pass jag vill ha på den dagen. Om jag tänkt mig någon skillnad så hittar jag ett sparat pass som ligger nära och kopierar det och skapar nytt. Då slipper man skapa allt från grunden. För mig funkar det väldigt bra när klockan säger åt mig att det är dags att köra t.ex en intervall eller öka intensiteten viss tid. Notera bara att vissa äldre klockor har en gräns hur många pass du kan spara i klockan. Om man råkar ut för det så är det bara att plugga in klockan i datorn och ta bort de som ligger i klockans minne och föra över de nya man vill.
Mr YW
1962 • Hovås
#3
30 oktober 2022 kl 19:34
Gilla
Man kan deleta träningspass i klockan direkt, åtminstone det går med min.
Tycker också det är rätt smidigt skapa träningspass själv.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.