Löpning Kost & Näring 5 inlägg 1293 visningar

Vikt och beep test

1970 • Landvetter
#1
11 januari 2023 - 20:41
Gilla
Jag hjälper en ung tjej som behöver bli bra på beep test. Hon når till en viss nivå, men jag tror att hennes extrakilon som hon bär på stoppar henne från att komma upp i rätt nivå med tillräckligt med marginaler. Hennes hjärnspöken har också stoppat henne från att lyckat vid de test hon gjort hittills.
Kan jag våga be henne hålla igen, hjälper det mkt att tappa i vikt utan att egentligen hårdbanta?
2006 • Alingsås
#2
11 januari 2023 kl 21:08
Gilla
Visst kommer det att gå lättare om hon väger mindre. Men det är väldigt känsigt att prata om att någon väger för mycket i synnerhet om hon är osäker sedan tidigare. Risken finns att hon blir fixerad vid vikten och får ätstörningar istället.

Om hon inte äter väldigt mycket socker, godis och skräpmat tror jag nog att det är enklare och säkrare att se över träningen och eventuellt ökar den istället.

Jag vet inte hur jag hade lagt upp det om jag hade varit i din situation. Men jag är tveksam till att jag hade vågat prata om att det skulle vara en fördel om hon gick ned i vikt.
1970 • Landvetter
#3
11 januari 2023 kl 21:41
2 Gilla
Detta är precis min rädsla. Men jag vet att hon stoppar i sig ganska mkt tomma kalorier och kanske kan jag be henne kika på just det. Vi har varierat träningen på alla sätt för att försöka öka tempot och skapa mer snabbhet Och uthållighet, men jag tycker att vi kommit till en platå. Ska hon ha marginaler måste vi göra något annorlunda. Tack för svar.
1989 • Alingsås
#4
12 januari 2023 kl 07:29
4 Gilla
Prata om att äta för att prestera istället för viktnedgång.
Berätta att det är viktigt med bra kost för att prestera bra på träningen. Om hon vill - lägg upp ett schema, eller berätta vad hon kan lägga till extra i kosten (kanske mer protein och/eller fibrer?)
Vill hon prestera och ta hjälp av kosten kanske viktnedgång kommer av sigsjälv?
merlin
1985 • Karlsborg
#5
12 januari 2023 kl 10:34
3 Gilla
Som en notorisk snaskätare brukar det funka bäst med att fokusera på protein. Äter man upp mot 1,5 till 2 gram protein per kg kroppsvikt brukar man inte bli särskilt sugen på godis och annat skräp.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.