Löpning Övrigt 14 inlägg 1631 visningar

Överföring av swimrun/multisportpass från Garmin till jogg

Christina Carlsson
1971 • Norrköping
#1
6 augusti 2023 - 15:56
1 Gilla
Jag undrar om jag är ensam om detta problem? Den 23/7 var jag med på tävlingen Farleden Inomskärs i Arkösund. Då man både springer och simmar hade jag min klocka, en Garmin Fenix 7x sapphire solar, inställd på swimrun vilket då blir en typ av multisportpass. Passet registreras inte/överförs inte till jogg, men mina övriga pass av andra träningstyper både före och efter tävlingen kan jag se på jogg.se. Vad är problemet med att kunna föra över ett swimrun/multisportpass? Är det någon som vet? Det är ju tråkigt att inte få med denna aktivitet som var en av sommarens höjdpunkter. Tacksam för info som gör mig klokare.
Bobby Ljung
1970 • Sävedalen
#2
7 augusti 2023 kl 11:47
Gilla
Bild uppladdad av Bobby Ljung
Samma för mig, men tycker att det är bättre så. Det blir väldigt många pass om alla delsträckor ska föras över.
Jag lägger in totalen på sim resp löp som var sitt pass manuellt.
Brukar ta en skärmdump på kartan från Garmin och lägger till den som bild på bägge passen för att se var jag varit :-)
2006 • Alingsås
#3
7 augusti 2023 kl 17:35
Gilla
Klagat på det innan och inte fått gehör. Man får helt enkelt ladda ner filen på datorn, packa upp den och sedan om det är två pass gör du så här på miserabla jogg.

Importera fil
Välj ett av passen
spara
Importera samma fil
välj det andra passet
spara

Du får två olika pass men kan ändra namn till multisport spring och multisport simma.

Jag hade köpt detta om man kunde spara fler pass samtidigt från filen men på jogg kan du bara välja ett. Kan inte förstå varför. På Strava sköts importen automatisk men man får ändra namn på passen och lägga till multisport.
1967 • Torslanda
#4
8 augusti 2023 kl 16:37
4 Gilla
Jogg skapades ju långt innan swimrum blev en aktivitetstyp i klockorna. Medan Strava t.ex har rätt stora muskler(många betalande kunder) att lägga till alla de hundratals aktivitetsformerna du kan få i en modern klocka idag så har Jogg inte riktigt lika stora resurser. Vet ju att Tricky jobbar stenhårt med att lägga till nya funktioner till både siten och appen men skulle nog tro att just denna featuren ligger lite längre ner på deras lista. Skulle nog tro att den kommer med tiden dock om tillräckligt många efterfrågar den. Jag tycker de är rätt fantastiska på att ständigt modernisera jogg men det går inte att göra allt på en gång. Att Garmin och de andra dessutom rätt ofta ändrar i formatet gör det inte lättare. Jag räknade just vilka aktivitetsformer jag har i min klocka och det är långt över 100🙈
2006 • Alingsås
#5
8 augusti 2023 kl 17:04
1 Gilla
Klagar på att man inte kan spara fler aktiviteter samtidigt från en fit-fil. Känns miserabelt att man måste ladda om den gång på gång. Ingen aning om det är svårt att fixa till för programmeraren eller att jogg inte vill ha det så. Men är inte många som använder Multisport på Garminklockan så får man väll lida i sin ensamhet. Jag skulle vilja göra det mer men det blir inte av då det är krångligt att hantera här.
Christina Carlsson
1971 • Norrköping
#6
9 augusti 2023 kl 17:53
1 Gilla
Tack för informationen, känns bra att veta att jag inte gjort något fel.

För att göra det enkelt för mig får jag väl lägga in tävlingen manuellt då min gamla dator är usel och här var det hela 7 st löpsträckor och 6 st simsträckor totalt.

Håller tummarna för att detta får en lösning framöver.
Ha det gott!!!😀
#7
10 augusti 2023 kl 15:13
Gilla
Samma händer med brickpass men jag har löst det genom att importera pass via Strava. Trycker på + & sen importera från Strava, då får jag in passen men direkt från Garmin går inte & den verkar inte kunna autoimportera de passen från Strava.
1974 • Växjö
#8
29 augusti 2023 kl 10:41
Gilla
Min swimrun från Suunto till Strava bli x antal pass run-swim-run-swim....

I suunto app är det ett pass men i Strava är det många pass. Jag fick inte in min multisportpass från Suunta eller strava till Jogg.

Swimrun har blivit populär, hoppas att Jogg och alla klocka tillverkare häng med utveckling
1974 • Växjö
#9
30 augusti 2023 kl 14:59
Gilla
Bild uppladdad av Ryan "Rykno" Provencher
Ja, det hade varit en bra första steg om man kunde läsa in en FIT fil och sedan spara alla samtid till ett multiport pass.

2006 • Alingsås
#10
30 augusti 2023 kl 16:12
Gilla
Oj, ladda filen 10 gånger för dig är ju inte kul och jag gnäller över att behöva ladda om filen 3-4 ggr.
1974 • Växjö
#11
30 augusti 2023 kl 16:54
Gilla
En swimrun tävling kan har 21-25 olika segment
Stockholm
#12
30 augusti 2023 kl 17:57
Gilla
Uppfriskande att ni tycker Strava hanterar SwimRuns bra.
ALLA diskussioner jag hört tidigare har varit om hur jä*** dåliga dom är.
Folk blockeras av sina följare för att dom spamar allas appar till oigenkännlighet, det har till och med startats namninsamlingar för att få till en ändring. https://www.change.org/p/let-us-unite-swimrun-activities-on-strava https://communityhub.strava.com/t5/ideas/multi-sport-support-multisport-activity/idi-p/926
2006 • Alingsås
#13
30 augusti 2023 kl 18:16 Redigerad 30 augusti 2023 kl 18:18
Gilla
Bild uppladdad av Anonymiserad
Där ser man PK.
Är själv ingen "swim runner" och om jag springer, går, springer terräng så blir det bara 3 på Strava. Vore ju självklart bästa att det ser samlat ut som i Garmin Connect men kanske det är Garmin som inte bjuder på denna API (Ett webb -API på Garmins server består av en eller flera offentligt exponerad information som tex Jogg/Strava kan hämta info från om jag fattat det rätt).

Så här ser det ut på Garmin och ville man ha att bara löpning räknas för att hålla reda på sina mål kan man ju räkna ihop och lägga in det manuellt under karrtan.
1974 • Växjö
#14
7 september 2023 kl 11:39
Gilla
NEJ, Strava är inte bra att hantera Swimrun. iaf inte från Suunto. Men Suunto Jag kan lätt få in 6-10 pass under en kort swimrun träning.

I Suunto är det först en multisport pass, som jag sedan ändra till Swimrun. Men i Suunto hamna de pass under Swimrun, så man inte få med de i antal km löpning eller antal meter i simning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.