Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 485 visningar

Löparväska med plats för matlåda mm

Malmö
#1
8 februari 2024 - 09:17
Gilla
Jag tänkte börja springa mer till jobbet, till tåget och så vidare för att få upp mer volym.
Då behövs en bra ryggsäck där jag kan ha matlåda och lite ombyte.
Någon som har tips på en vettig en?
1986 • GÖTEBORG
#2
8 februari 2024 kl 11:33
Gilla
Jag har Osprey Talon 11 - får plats matlåda, och ombyte för mig men beror på hur mycket ombyte du har om den räcker eller ej. Matlåda, skor och kläder kanske blir lite tight. Men funkar väldigt bra att löpa med i varje fall.
1971 • Nykvarn
#3
8 februari 2024 kl 13:16
Gilla
Finns hur många modeller som helst att välja på, i olika storlekar så svårt att ge generall råd. Det bästa är nog att besöka en välsorterad löparbutik och prova några modeller, t ex Runners Store i Malmö för att se hur det sitter på just dig.

Jag transportlöper inte mycket (längre) mer än korta uppvärmningsjoggar till gymmet men har en mer än tio år gammal ryggsäck som heter Race elite från Inov8 som fungerar väl fortfarande. 16L rymmer ett par skor lite ombyte och en vattenflaska, ett mellanmål.
1989 • Alingsås
#4
8 februari 2024 kl 14:48
1 Gilla
När jag springer långt med packning - typ när jag gjorde West Highland Way - då körde jag med Salomon XA 25L - Hade inte supertunga grejer i, men mycket energi, ombyte och lite sånt. Gött att kunna ha vätska fram. Jag kör med Salomon väst "till vardags" så det kändes naturligt att köra med samma typ av väska/väst även när jag skulle packa lite mer.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#5
11 februari 2024 kl 10:33 Redigerad 11 februari 2024 kl 10:35
Gilla
Hej!
Jag använder min UltimateDirection Ultra vesta 4.0 för det. Motsvarande modell heter not Ultra vesta 6.0 i dagsläget.
Den rymmer ca 10 liter. Jag älskar den, nackdelen jämfört med mina gamla Salomon är att de hade lite, lite vaddering mot ryggen om man hade fickan för vätskesäcken. Vadderingen kan vara skön om man har matlåda direkt mot ryggen. Jag brukar försöka lägga något mjukt emellan ryggen och matlådan. Jag skulle nog vilja a en liiiite större packvolym för att slippa packa så noggrant, men jag älskar verkligen den här och jag har haft den i många år nu. Jag kanske kikar på deras Mountain vesta när jag ska köpa ny rygga!

Kram,
Jenny
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.