Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 14275 visningar

Ont på utsidan av vänster fot

1980 • Västerås
#1
8 april 2009 - 17:21 (Redigerad 8 april 2009 - 17:34)
Gilla 
Sprang en kort runda igår, ca 5km. Allt kändes bra efteråt.

Ca 6 timmar efteråt fick jag dock ont på utsidan av vänster fot, på en plats ca 2 cm nedanför fotknölen och ca 2 cm framför fotknölen. Det gör inte ont när foten inte belastas utan just när jag går, eller om jag trycker på det nämnda stället. Cykla går utan problem, springa har jag ej provat. När jag går hörs också ett knäpp från vänster fot.

Ska tillägga att jag inte sprunigt mycket alls på sistone utan vilat pga problem med underbenen. Under tiden har jag hållit igång med annat. Tog det därför medvetet mkt lugnt under rundan också...

Kanske lika bra att sluta med löpning för gott? Allt jag tycks få av det är skdaor.

Jeppe Sjöberg
1972 • Alingsås
#2
9 april 2009 - 12:26
Gilla 
Hej
Jag har haft ont på det stället som du beskriver vet inte om det är samma sak men här kommer en beskrivning av min skada. En brännande känsla nedanför fotknölen som senare även gick hela vägen fram mot lilltån. Sökte på nätet för att kolla va det kunde va men hittade inget som passade in. Fick ett tips att det kunde vara en nerv som låg i kläm. Jag fixade gjutna sulor o har ej haft ont ngt mer. Tycker du skall tesat o köpa ett PELOTTtilägg...detta gör att tårna spretar lite. Om du har samma skada som jag hade kommer det funka. ÄR inte säker men tror att nerven mellan min lilltå och ringtå gjorde att smärtan uppkom. Vet inte om det stavas pelott men det är ett litet fotilägg som placeras under främre hålfoten. Kanske värt ett försök? Kanske inte är samma skada som du har men jag önskar dig lycka till.
Mr. B
1963 • Hemma
#3
9 april 2009 - 12:39
Gilla 
Jag fick plötsligt ont på samma ställe för några veckor sedan, dock utan det knäppande ljudet. Som tur var hade jag tillgång till goda råd från Atletik Rehab, som gissade på ett överansträngt ligament. På någon vecka vilade jag mig frisk.
Kanske berodde min skada på snedbelastning. Jag sprang ganska långt på landsväg, och vägkanterna lutar ju rätt ordentligt.

Ta det lugnt, använd bra utrustning (främst strumpor och skor) och värm upp ordentligt så ska du nog kunna hålla dig skadefri.
1980 • Västerås
#4
9 april 2009 - 15:52 Redigerad 9 april 2009 - 15:59
Gilla 
Sprang i löparstrumpor (Seger) och skor som jag provat ut på löplabbet (Asics gel). Pssade också på att "gå in" skorna ordentligt innan jag sprang i dem. När jag köpte mina skor på löplabbet så tog jag också upp det här med att gjuta inlägg. Men då jag har en låg hålfot så ansåg de att det var något som inte behövdes i mitt fall.

Jag har tidigare aldrig haft problem med fötter eller ben, men nu tycks problemen hopa sig.

Idag ser jag en stor rodnad över det ställe på foten där jag har ont. Rodaden tycker jag är större än själva det ställe som orsakar smärtan. Möjligtvis är foten aningens svullen. Jag kanske också ska tillägga att smärtan kommer och tilltar med repeterad belastning, ju fler steg desto mer ont gör varje nytt steg. Om jag t.ex. går till bussen blir smärtan rejält tydlig de sista stegen. Väl vid hållplatsen (vila) upphör den i stort sett direkt. Cykla till jobbet, ca 20 min går bra. Igår körde jag ett kortare spinnpass (45min) kände dör efter ett tag en molande smärta i det aktuella området. Dock inte en lika intensiv smärta som den jag kan känna efter några tiotals meters gång.
LH
1981 • Stockholm
#5
9 april 2009 - 21:34
Gilla 
Kolla med idrottssjukgymnast. Möjligen kan det vara peroneussenan om det sitter på utsidan. Om du inte sagt det där med att du knappt sprungit på sistone skulle jag dock gissat på stressfraktur.
1980 • Västerås
#6
9 april 2009 - 21:45
Gilla 
Peroneussenan har jag också funderat på. Ska till en ortoped 22:a denna månad.

Om det skulle vara peroneussenan, vad innebör det rent konkret för min träning.

*suck* första rundan efter att benhinnorna är ok händer detta. Kanske lika bra att sluta träna för gott...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.