Löpning Tävlingar & Motionslopp 8 inlägg 2384 visningar

Paranoid över sjukdom inför maran!

Jessica Cedervall
1981 • stockholm
#1
15 maj 2009 - 09:40
Gilla
Nu börjar Stockholm Marathon närma sig och självklart kommer förkylningnen som ett brev på posten:-(... Det värsta känns nästan som att jag oroar mig så mycket för att bli sjuk just inför ett lopp, och därmed blir jag det. Är det bara jag eller känner någon igen sig??
1989 • Sala
#2
15 maj 2009 kl 09:48
Gilla
Jag känner igen mig i de du skriver, jag har också väldigt lätt att bli sjuk inför olika tävlingar.
Magnus Werner
1963 • Eskilstuna
#3
15 maj 2009 kl 12:38
Gilla
Absolut, nästan alltid. Jag tror det är en "mental" förkylning, och ett faktum att man ju kör extra hårt inför formtoppningen. Att bli förkyld veckorna före ett lopp kan vara kroppens sätt att säga att nu måste kroppen vila. Med 2-3 veckor kvar till ett marathonlopp så upplever jag inte att jag presterat sämre trots förkylning. Dessa veckor är ju ändå vilo/formtoppningsveckor. Var du förkyld i lugn och ro, vila och bli frisk så kommer du göra ett bra lopp i alla fall. Tänk rätt så går det bra!
Magda
1984 • Finland
#4
15 maj 2009 kl 12:50
Gilla
Ännu har jag inte upplevt förkylningssympton, men istället fick jag smärtor i vänstra foten (vid akillessenan) för fyra dagar sen. Har vilat sen dess och nu känner jag ingenting vid normal gång. Skall göra en kort länk under veckoslutet och se om jag håller. Men ändå, varför får man alltid något problem/skada/förkylning när löpningen känns som allra bäst och roligast? Äh, får se det positivt. Nu har jag ist. fått vila några dagar och samla krafter!
Jessica Cedervall
1981 • stockholm
#5
15 maj 2009 kl 13:08
Gilla
Ja, det gäller väl bara att inte bli alltför stressad över situationen och våga vila när man inte känner sig 100. Det mesta av träningen är ju redan gjord vid det här laget. Och ska man se det positivt är kanske benen piggare än nånsin efter en tids vila:-)..
Magnus Werner
1963 • Eskilstuna
#6
15 maj 2009 kl 13:10
Gilla
Kan det vara så att man springer längre och hårdare när det är som roligast och går som bäst? Kan det helt enkelt vara ett syptom på att man överbelastat? I mitt fall har det varit så några gånger. Det gäller att tänka ett steg före hela tiden och inte stressa kroppen för hårt inför tävlingar.
Jessica Cedervall
1981 • stockholm
#7
15 maj 2009 kl 13:24
Gilla
Så kan det nog vara.. Jag känner nog ändå att jag inte tränat alltför mycket nu. Sprang Paris Marathon i början av april och tog det väldigt lugnt därefter. Fick sen en extraplats tíll SM för ett par veckor sedan och har försökt att inte köra igång för hårt utan ta det lugnt eftersom det är så nära inpå...
Men visst, det är nog ofta ett problem att man inte lyssnar på kroppen och har svårt för att vila då det kanske egentligen behövs:-).
csaba
1973 • Malmö
#8
15 maj 2009 kl 13:25
Gilla
Man blir lätt " hypokondiker" inför ett viktigt lopp.
Det känner nog dom flesta igen. (typiskt, jag börjar få ont benhinnan,knäna, gammal skada eller börjar bli sjuk,förkyld)

Jag själv har haft och har fortfarande ont i halsen och det är bara en dag kvar till Gtb varvet och snart dags för Maran med.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.