Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 8180 visningar

Ont i muskler framsida smalben.

Christian Davidsson
1961 • Dalby
#1
17 juli 2009 - 11:02
Gilla
Hej!

Efter att har gått raska promenader under ca fem veckor har jag nu avslutat min andra vecka med spring i korta intervaller.

Men nu har jag så ont på framsidan av benen att gången är förlorad och jag stapplar fram utan att kunna sträcka ut steget. Att jogga är lättare för benen.

Att stretscha baksidan av benet (lår, vad o rumpa) finner jag lätt. Men att stretscha "vadens framsida" har jag inte lyckats med. Varken att sitta på benen och luta sig bakåt eller att hålla upp benet bakåt i stående ställning kommer åt dessa partier. Är det någon som har ett bra tips?

Sen undrar jag om det är något kosttillskott jag bör ta när jag börjar öka belastningen, typ magnesium eller så för att komma bort från stabbiga och fullpumpade muskler?
1969 • Göteborg
#2
17 juli 2009 kl 23:29
Gilla
Jag skulle säga att det bästa sättet är att köra den andra stretchen som du nämner som väl egentligen är avsedd för lårens framsida. För att den ska ta måste man ha skor på sig för att få grepp om fotens främre del vilken man trycker upp mot baken. Det tycker jag är effektivast. Sedan får man prova sig fram med att greppa foten i olika vinklar och trycka och dra på lite olika sätt för att det ska kännas att det tar.
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#3
18 juli 2009 kl 00:20
Gilla
För mig ger det mer med det första alternativet - att sätta sig på benen. Men eftersom smidigheten i lårmusklerna inte är den bästa så måste jag ha skorna på mig när jag gör det - musklerna framsida lår sätter gränsen för hur långt ner ändan kommer och har jag skorna på mig så behöver den inte komma tillräckligt långt ner... Detta tycker jag också hjälper lite mot benhinneproblem.

Jag kör även ditt alternativ två men mer för lårens framsida.

Löpare brukar väl inte få stabbiga muskler? Ät nyttigt och varierat bara!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.