Löpning Övrigt 40 inlägg 4836 visningar

U Bolt, dopad?

Heimo
1960 • Swe
#1
24 juli 2009 - 23:00
Gilla
Avslöjanden idag visar på att det finns flera misstänkta fall av doping i det Jamaikanska friidrottslandslaget, bla en träningkamrat till U.Bolt.
Konspirationsteorin för ju då fram misstankar mot ej avslöjade också.
Vad tror ni...kan en osvensk slå ngt världsrekord eller vinna en stor titel odopad?
< < < 1 2 > > >
1966 • Karlstad
#2
25 juli 2009 kl 07:52
Gilla
En osvensk??
Magnus
Stockholm
#3
25 juli 2009 kl 08:02
Gilla
Ja det är massor med osvenska som slår världsrekord, faktum är att de flesta av världsrekorden är slagna av osvenska.
Linda P
1984 • Knästorp
#4
25 juli 2009 kl 10:11
Gilla
Lite konstig frågeställning där. Visst kan folk slå världsrekord utan att vara dopade.
Fredrik Jonsson
1969 • Mo
#5
25 juli 2009 kl 10:54
Gilla
Ja, fast kanske inte alla världsrekord... Dock vill man ju gärna att en sån som Bolt ska vara ren. Han är ju ganska bra på springa fort. Men innan Ben Johnson åkte fast hade han folks sympatier jämfört med den i folks ögon (medias) framgångsstinne amerikanske opponenten.
Jag tror att frågeställningen är skriven med glimten i ögat!
J.K.
1966 • Jönköping
#6
25 juli 2009 kl 13:21
Gilla
Blir inte alla rekordhållare utan ett stort amerikansk labb...förlåt stall av advokater och sponsorer automatiskt dopingmisstänkta i media?
Heimo
1960 • Swe
#7
25 juli 2009 kl 15:43
Gilla
Naturligtvis är frågeställningen skriven med en "glimt i ögat" eftersom jagtycker att vi i sverige har en lite naiv inställning till dopning och hur utbredd den sannolikt är.
Ulf Karlsson fick frågan av Jacob Hård inför en os el vm final på 100 Frågan löd "hur många i ett sånt här finalfält tror du varit rena under hela sin karriär"...Inte ngn var svaret från Ulf.
csaba
1973 • Malmö
#8
25 juli 2009 kl 16:50 Redigerad 25 juli 2009 kl 16:51
Gilla
Det intressanta är att vi just hadde en HET diskution här på forumet (kan inte hitta det) för något år sen. Där jag påstod att "nästan alla" friidrottare på värdselitnivå (som slår världsrekord) är dopade.
Ni blev sura att hur jag kan påstå det !
Och jag håller med om att Svenskar är "blåögda" och godtrogna, men inte kan se fakta.

Ett bra exempel var när hela kinesiska simlandslaget åkte fast för doping och några år senare började Svenska simmare/simmerskor slå deras värdsrekord. Men kom igen HALLÅ !
Eller när jag långt innan sa att Ludmilla Enqvist var dopad och ingen trodde på mig (och vad hände) ? Eller när Marion Jones ställde upp i en timme lång intervju om att hon var emot och hatade doping och i samma intervju påstod att hon skulle slå alla värdsrekord hon kan (ja vi vet ju vad som hände sen), men som vanligt ingen trodde på mig !

Jag har använt steroider (när jag var ung och dum), nu är jag bara dum ;-)
Och det är inget jag är stolt över, men jag vet vilken effekt det ger (och har även gått kurser inom det).Vilken otrolig återhämtning eller effekt (beroende på klass)
Ska tillägga att (det är skillnad på doping och steroider) det finns olika klasser av doping (anabola steroider,stimulantia,duaretika,epo,osv.) och det är oftast bara dom absolut klantigaste och dummaste som tar stora risker som åker fast.
Dom vattenlösliga steroiderna är ute ur kroppen på 3-4 dagar (så om man lägger av innan tävling så är man "ren", dessutom så finns det medel man kan ta så att det inte ska synnas eller duaretika = vätskedrivande).

Så jag håller tyvärr fortfarande fast vid att doping är mer utbrädd än vi Svenskar tror eller vill tro !
Susanne
1986 • Solna
#9
25 juli 2009 kl 21:30 Redigerad 25 juli 2009 kl 21:35
Gilla
Det finns en läsvärd bok om Arne Ljungqvist och efter att ha läst den är jag övertygad om att de som dopar sig åker fast förr eller senare. På DN-Galan Seminar för några år sedan berättade han om hur de gjorde för att få fast Mühlegg.

I dagens Sverige finns det ingen tradition av doping och iaf inom friidrotten är det ett stort avståndstagande och mycket information tidigt. Redan på USM grs dopingtester i Sverige och de som dopar sig blir uthängd för alltid. Däremot är det nog utbrett på många gym där det är en annan attityd. Enligt Ljungqvist har internationella organisationer flera gånger höjt på ögonbrynen när positiva dopingtester bekräftats. De har undrat vem det är och då har det visat sig att det är någon från Friskis och Svettis. De är nämligen med i Svenska Friidrottsförbundet och därmed utförs "Out of competion" tester där.

På t.ex. IAAF:s hemsida finns information om hur många test de utfört på olika idrottare och man kan se att Jamaicas friidrottare är väl påpassade. Usain Bolt testades mer än fyra gånger av IAAF i "Out of competion test" under förra året. Tillkommer altså tester som gjorts i samband med tävlingar. Att han var dopad då är mycket osannolikt i mina ögon.
1978 • Örebro
#10
25 juli 2009 kl 21:43
Gilla
Att han testades mer än fyra gånger betyder ju ingenting. Hur många gånger testades inte Marion Jones som nämnts tidigare. Nej, så länge ingen får sparken från de där stora labben och vill hämnas och hänga ut folk så förblir de "rena". Tyvärr ligger de som dopar sig ljusår före de som gör testerna.
Sven Andersson
1966 • Kista
#11
25 juli 2009 kl 21:47
Gilla
Och det vet en "D Linder" från Örebro?
1954 • Falun
#12
25 juli 2009 kl 21:53
Gilla
Men fakta är att Marion aldrig åkte fast i något test fast hon erkänt att hon dopat sig.
Per Arneng
1978 • Mölndal
#13
25 juli 2009 kl 22:07
Gilla
Mühlegg som utalas "Mygel ägg" .. så att det inte blir fel när nån kanske läser denna tråden högt för sig själv eller tänker utalet.
1966 • Karlstad
#14
25 juli 2009 kl 22:37
Gilla
Den här tråden talar väl för sig själv när det handlar om ryktesspridning och vilda spekulationer, på tal om att inte ha en aning..
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#15
25 juli 2009 kl 22:57
Gilla
Vill bara inflika, appropå Csabas inlägg, att Ludmial Engquist - som häcklöperska för SVERIGE (inte för Ryssland där hon fälldes OCH friades) ALDRIG åkte fast för doping!! Detta tycks vara synnerligen svårt att komma ihåg och skilja på.

Det var under hennes mindre glamourösa satsning på bob, som hon åkte fast!! Tycker att hon var skitbra och rankar hennes OS guld från Atlanta lika högt som Holms från Aten.

Appropå blåögda......är det verligen bara en SLUMP att alla våra stora stjärnor i friidrott är skadade.........eller är deras värden onormalt höga och nära gränsvärdet för vad som är tillåtet...........???

Tänkt vilken praktskandal om antingen hela Sveriges Kallur, Klüft eller Anja Pärson skulle var dopade!! Gud vilken cirkus det skulle bli.

Själv hejar jag på Lance Armstrong - Go Lance!!
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#16
26 juli 2009 kl 12:08
Gilla
Nilkas: Aldrig åkt dit i test och odopad är inte samma sak, som sgt Marion Jones, Montgomery och det gänget åkte aldrig dit men som det visat sig dopade. Det var några år efter att Ludmila höll på så att det fanns sätt att dopa sig då utan att åka dit känns inte osannolit.

Därmed inte sagt att Ludmila var dopad, jag vet precis som alla andra här inget om det. Det som faktiskt talar för henne är att hon låg på tider (i mästerskap) runt 12:48-50 och inte 12:18 (?) som är hennes pers (då hon tävlade för ryssland och bevisat var dopad)

Och att Armstrong alltid varit dopad måste väl vara ställt utam allt rimligt tvivel? Eller tror det att en kille kan köra maxfart 3 veckor i sträck utan en enda svacka och spöa skit ur resten av världseliten som bevisat (i efterhand, de har inte heller åkt dit i tester) var stendopad?

Csaba: Att svenska simmare (eller Kammerling och Alshammar som är de ensa som är/varit så bra) gör de tiderna gör de tider idag som kinesiskorna gjorde dopad är knappast ett bevis för doping då dräkterna i sig är den stora skillnaden (det är ingen slump att inget världrekord är äldre än några år)

Angående Bolt så har han i alla fall en utvecklingskurva ser naturlig ut och det talar för honom i alla fall. Men frågan är ju om han är för bra, är tiderna han gör verkligen mänskliga?
Susanne
1986 • Solna
#17
26 juli 2009 kl 12:44
Gilla
Man kan ju spekulera precis hur länge som helst men det är otroligt tråkigt. Bolt har haft en stadig utveckling men det är förts de senaste åren som han hittat till 100m och det är därför ögonbrynen höjs först nu. Redan 2004 var han under 20 sekunder på 200m.

Är det inte så att simningens träningsmetoder utvecklats de senaste åren? (och därmed gett den stora resultat förbättringen).
Per Arneng
1978 • Mölndal
#18
26 juli 2009 kl 13:06
Gilla
Med tanke på hur liten del av befolkningen som håller på med friidrott så lär det inte vara första gången det dyker upp någon med en aning bättre genetiska förutsättningar för att dominera en gren och varje gång kommer vi fundera över om personen är dopad eller inte. Jag tror att man måste lita på att dopnings kontrollanterna gör sitt jobb. "Innocent until proven guilty". Det kommer säkert att dyka upp fler fall med dopade tävlare men förhoppningsvis blir det färre och färre med tanke på den enorma skammen att åka dit.
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#19
26 juli 2009 kl 13:06 Redigerad 26 juli 2009 kl 13:07
Gilla
En intressant detalj i denna diskussion är ju alla "vad-vad-det-jag-sa":are som finns. "Jag sa redan långt innan att X var dopad och vad hände?! Vad var det jag sa?!" läser man ofta.
Men gissar man på nog många elitidrottare så nog fan får man rätt till slut. Jag menar, om jag anklagar idrottare för doping så fort de slår världrekord så kommer jag ju förr eller senare att "pricka rätt". Vad var det jag sa? Nej! Elakt och cyniskt säger jag.

Tacka fan för att det kommer att finnas dopade idrottsmän och kvinnor. Alltid. För evigt. I evighet. Men att självutnämnda förståsigpåare (som jag själv) kommer med "vad var det jag sa" så fort någon åker dit känns lite fjuttigt.

Innan man åker dit tycker jag att spekulationerna kan och SKA upphöra. Det är ett trist sätt att lobba för strängare regler och tätare tester som jag ser det.
För egen del jublar jag så fort någon gör en omänsklig prestation, svensk eller inte. Jag ger fan i varför de blivit så bra ända tills fusk har bevisats. (och då säger jag...vad var det jag sa...precis som alla andra)
Sven Andersson
1966 • Kista
#20
26 juli 2009 kl 15:51
Gilla
Nej, spekulationerna ska inte upphöra. Våra Kallur, Klüfts m.m. ska veta att de åker ut med äschlet före om de påkoms dopade. Blåslampa ska ständigt hota fjunen i häcken på alla aktiva.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.