Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 7467 visningar

Problem med ljumsken, vill ha hjälp!

1977 • Åsa
#1
26 juli 2009 - 21:29
Gilla
Jag börjar bli riktigt frustrerad nu, har haft problem med min ljumske sedan i början av juni...
Det började plötsligt i samband med en 15 kilometers runda som dov värk i höger ljumske. Men självklart så ignorerade jag det (skulle jag inte ha gjort) och körde några pass till innan jag insåg att det var något skumt.
Direkt efter träning värker det i hela höger benet, men mest i ljumske, lårmuskel och ovansidan knät. När träningsvärken gått över är det bara ljumsken som gör ont. Det smärtar egentligen inte så mycket utan känns mest som molande värk.
Jag har sedan dess vilat ett par tre veckor i stöten mellan träningspassen men helt utan resultat. Har dessutom kört en kur Voltaren T som en chansning. Hjälpte inte.
Någon som har erfarenhet av något liknande? Kan det vara överbelstning eller muskelbristning? Vad ska jag göra?
Malin
1970 • Arnäsvall
#2
27 juli 2009 kl 08:36
Gilla
Hej Niklas, jag har själv haft problem med ljumskarna, jag fick rådet att skaffa mig kompressionsbyxor alltså väldigt tighta byxor/boxer som håller ihop ljumskarna, och det fungerar kanon, och du skall inte stretcha ljumsken om du har ont.
Testa om det funkar för dig.
Fredrik N
1964 • Enskede
#3
27 juli 2009 kl 09:53
Gilla
Hej. Jag har haft problem med höftböjarna på båda sidor och det brukar vara låsningar i ryggen spökar. När rörligheten där försämras, ansträngs höftböjaren mer (vilken höftböjare beror på var låsningen sitter). För egen del är det naprapatbehandling, ashtangayoga och stretch som är receptet.
1977 • Åsa
#4
27 juli 2009 kl 11:52
Gilla
Tack för tipsen/svaren.

Malin - har du tips på något bra märke på kompressionsbrallor?

Fredrik - det kanske kan hänga ihop med ryggen. Faktum är att jag har haft lite struligt med ett par låsningar i ryggen under våren. Jag kanske borde kolla med en naprapat.

Malin
1970 • Arnäsvall
#5
27 juli 2009 kl 12:23
Gilla
Hej Fredrik, jag köpte mina komressionsbyxor från www.frozenrope.se och dom jag har heter UA Compression Short. Jag har provat compbyx i butik men dom har varit så tjocka och otympliga men dom här är väldigt smidiga och dom sitter verligen, basketspelare använder dessa, jag fick tipset av en löparkille som själv jobbar i sportbutik och det var han som rekomenderade dessa, dom var inte så dyra heller 250 kr
Trallala
1964 • fd
#6
27 juli 2009 kl 17:12
Gilla
Låter som att det troligen är ryggen som ger dig problem. OMT/OMI sjukgymnast eller naprapat är nog ett bra val.
1971 • Vetlanda
#7
27 juli 2009 kl 18:06
Gilla
Tror också det sitter i ryggen, höftböjaren.Hade själv väldiga problem med vänster ljumske förr. Men jag blev mycket bättre efter att ha varit hos en kiropraktor. Visade sig att jag var alldeles för stel i mina höftböjarmuskler samt att jag var väldigt öm och stel i ländryggen.
Så mitt råd är att sök proffisionell hjälp så fort som möjligt. Ju fortare kommer du att bli av med det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.